Conquest V.H.P.: ένα νέο επίτευγμα με χαλαζία

Conquest V.H.P.: ένα νέο επίτευγμα με χαλαζία

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχοντας σαν βάση τα πολλά χρόνια εμπειρίας της με τον χαλαζία (quartz), η Longines αναβιώνει ένα σπουδαίο success story της, από τα 80s. Με το μοντέλο «πολύ υψηλής ακρίβειας» Conquest V.H.P. (Very High Precision), σηματοδοτεί μία επιστροφή σε μία τεχνολογία της οποίας υπήρξε πρωτοπόρος και ειδικός, ιδιαίτερα μέσα από τις δραστηριότητές της στη χρονομέτρηση. Η νέα συλλογή παρουσιάστηκε στο Αστεροσκοπείο του Neuchâtel, εκεί όπου πιστοποιήθηκε, το 1954, το πρώτο quartz ρολόι με ατομική ακρίβεια που δημιουργήθηκε από την εταιρεία. Στην εποχή των ρολογιών σύνδεσης – αλλά χωρίς τα μειονεκτήματά τους – το Conquest V.H.P. αντιπροσωπεύει ένα νέο επίτευγμα στο χώρο του quartz, συνδυάζοντας εξαιρετική ακρίβεια, υψηλούς τεχνικούς όρους και σπορ εμφάνιση, με την υπογραφή μοναδικής κομψότητας της εταιρείας.

Η ιστορία της Longines με τον χαλαζία είναι γεμάτη από τεχνολογικές καινοτομίες και επιτεύγματα. Το 1954, η εταιρεία ανέπτυξε το πρώτο ρολόι quartz, το οποίο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έθετε μία νέα σειρά από ρεκόρ ακριβείας στο Αστεροσκοπείο του Neuchâtel. Ο μηχανισμός βρισκόταν μέσα στο περίφημο Chronocinégines, μία συσκευή η οποία έγινε πρωτοπόρος στην ιστορία της χρονομέτρησης, καθώς παρέχει στους κριτές  μία λωρίδα φιλμ που αποτελείται από μία σειρά εκτυπώσεων του 1/100ού του δευτερολέπτου, επιτρέποντάς τους να παρακολουθήσουν την κίνηση των αθλητών τη στιγμή που περνούν τη γραμμή τερματισμού. Το 1969, με τις τεχνολογικές της γνώσεις, η Longines παρουσίασε το Ultra-Quartz, το πρώτο ρολόι χειρός με χαλαζία, κατασκευασμένο με την προοπτική μαζικής παραγωγής. Ένα τεράστιο βήμα έγινε το 1984 με τον μηχανισμό quartz calibre τοποθετημένο μέσα στο Conquest V.H.P., ο οποίος έθεσε ένα ρεκόρ ακριβείας για εκείνη την εποχή.

Conquest V.H.P.: ένα νέο επίτευγμα με χαλαζία-1

Σαν επέκταση αυτών των ιστορικών ορόσημων, η εταιρεία με σήμα την φτερωτή κλεψύδρα, παρουσιάζει τώρα το νέο Conquest V.H.P., εξοπλισμένο με ένα μηχανισμό που έχει δημιουργηθεί από την κατασκευαστική εταιρεία ETA αποκλειστικά για την Longines. Αυτός ο μηχανισμός είναι γνωστός για τον υψηλό βαθμό ακριβείας του για αναλογικό ρολόι (± 5 s/yr) και για την ικανότητά του να επαναρυθμίζει τους δείκτες του μετά από μία πρόσκρουση ή έκθεση σε μαγνητικό πεδίο, χρησιμοποιώντας το σύστημα εντοπισμού θέσης GPD (gear position detection). Αυτά τα δελεαστικά χαρακτηριστικά είναι μάλλον υπεύθυνα για το υψηλό στάτους του μηχανισμού του, στον οποίο πρέπει να προσθέσουμε την πολύ μακρά διάρκεια ζωής της μπαταρίας και το διαρκές ημερολόγιο. Ακολουθώντας το πραγματικό πνεύμα της Conquest, της απόλυτης σειράς αθλητικών ειδών, αυτό το εξαιρετικό ρολόι συνδυάζει τους υψηλούς τεχνολογικούς όρους με τη δυναμική αισθητική. Με τον δικό του τρόπο και συγκρινόμενο με τα ρολόγια σύνδεσης των οποίων τα μειονεκτήματα (όπως μαγνητικά κύματα και επαναφόρτιση μπαταριών) δεν έχει, το Conquest V.H.P. έχει βρεθεί επικεφαλής των ρολογιών εξαιρετικής ακρίβειας.

Conquest V.H.P.: ένα νέο επίτευγμα με χαλαζία-2

Αυτά τα ρολόγια από ατσάλι διατίθενται σε μοντέλα των 3 δεικτών/με ημερολόγιο (με κάσες διαμέτρου των 41 και 43 mm) και σε χρονογράφο (με κάσες διαμέτρου των 42 και 44 mm). Στο καντράν του χρονογράφου φαίνονται οι ώρες, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα, ένας μετρητής των 30 λεπτών στη θέση της ώρας 3, ένας μετρητής των 12 ωρών στη θέση της ώρας 9 και ένας μετρητής των 60 δευτερολέπτων στο κέντρο. Στο κάθε μοντέλο, οι αλλαγές στις ρυθμίσεις γίνονται με τη χρήση της έξυπνης κορώνας, ενώ η ένδειξη E.O.L. προληπτικά μπορεί να δείξει το τέλος της ζωής της μπαταρίας. Τα μοντέλα της συλλογής Conquest V.H.P. έχουν καντράν σε μπλε, ανθρακί, ασημί ή μαύρο χρώμα. Και αυτά τα εξαιρετικά ρολόγια ολοκληρώνονται με ένα μπρασελέ από ατσάλι με αναδιπλούμενη μπούκλα ασφαλείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή