Νέο διοικητικό συμβούλιο διόρισε η γενική συνέλευση της Lavipharm

Νέο διοικητικό συμβούλιο διόρισε η γενική συνέλευση της Lavipharm

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της φαρμακοβιομηχανίας Lavipharm πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα του 2017 από τον CFO Σπύρο Μαγκλιβέρα, ενώ παράλληλα η γενική συνέλευση εξέλεξε νέο Δ.Σ., μέλη του οποίου είναι οι κ. Θανάσης Λαβίδας, Μηνάς Τάνες, Λουκία Λαβίδα, Τηλέμαχος Λαβίδας, Χρήστος Διαμαντόπουλος και Λητώ Ιωαννίδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ετήσια γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε με απαρτία 54,48%.

Αναφερόμενος στην πορεία της εταιρείας και στην επιβάρυνση που έχει δεχθεί ο κλάδος από τα μέτρα του rebate και clawback, ο Θανάσης Λαβίδας, εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας, επισήμανε χαρακτηριστικά «σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις, ιδιαίτερα στον χώρο του φαρμάκου, συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τη στρατηγική μας που οδήγησε τη χρονιά που μας πέρασε στην αύξηση των πωλήσεων και τη βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας του ομίλου, παρ’ όλη τη σημαντική επιβάρυνση από τα rebates και clawbacks που επιβλήθηκαν από την πολιτεία». Υπενθυμίζεται ότι κατά το προηγούμενο έτος η Lavipharm παρουσίασε ενίσχυση στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών της στα 31,8 εκατ. ευρώ από 31,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας παράλληλα σημαντική αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 19% στη διεθνή αγορά. Ετσι οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 11,6 εκατ. ευρώ έναντι 9,8 εκατ. ευρώ το 2016. Ωστόσο, μειωμένος εμφανίζεται ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας Lavipharm κατά 10,2 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016 και διαμορφώθηκε στα 20,3 εκατ. ευρώ. Επίσης, η εταιρεία μείωσε τα χρηματοοικονομικά της έξοδα, γεγονός που οφείλεται εν μέρει και στην αναδιάρθρωση του δανεισμού της στην Ελλάδα.

Ο κ. Λαβίδας ενημέρωσε τους μετόχους ότι το 2017 οι πωλήσεις των διαδερμικών συστημάτων σε διεθνές επίπεδο αποτέλεσαν το 34,1% του συνολικού κύκλου εργασιών παρουσιάζοντας αύξηση 27,2% σε σχέση με το 2016. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε τη στρατηγική που ακολουθήσαμε τα τελευταία χρόνια, δίνοντας έμφαση σε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας». Ο κ. Λαβίδας σημείωσε επίσης ότι την περασμένη χρονιά «καταφέραμε να μειώσουμε τον δανεισμό μας, να είμαστε πλήρως συνεπείς στις υποχρεώσεις μας και να διατηρούμε σχέσεις εμπιστοσύνης με συνεργάτες και προμηθευτές σε Ελλάδα και εξωτερικό, ξεπερνώντας τον σκόπελο του country risk». Κατά τον ίδιο, η Lavipharm «συνεχίζει σταθερά την πορεία της, αξιοποιώντας τα εχέγγυα του παρελθόντος για την ανάπτυξη του μέλλοντος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή