ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εργο 20 εκατ. ευρώ ανέλαβε στην Κομισιόν η SingularLogic

19singular_logic1

Στο εξωτερικό, και ειδικότερα στην αγορά της Δυτικής Ευρώπης στρέφεται για ανάπτυξη η ελληνική εταιρεία πληροφορικής SingularLogic. H εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες συμμετέχει σε μεγάλο έργο της Eυρωπαϊκής Επιτροπής συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ στη διετία 2018-2019, ενώ για τις ανάγκες υποστήριξης του συγκεκριμένου έργου δημιούργησε θυγατρική εταιρεία στην Ολλανδία.

Το έργο στο οποίο συμμετέχει η SingularLogic είναι το CASIS, που υλοποιείται για λογαριασμό της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης (DG Employment). Το ύψος του ξεπερνά τα 180 εκατ. ευρώ και κύριος ανάδοχος είναι η πολυεθνική εταιρεία πληροφορικής Αtos. Η SingularLogic είναι η μόνη ελληνική εταιρεία που συμμετέχει στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου και το αντικείμενο των υπηρεσιών που θα παράσχει, ξεπερνά στη διετία τα 20 εκατ. ευρώ.

Το μέγεθος αυτό είναι ιδιαίτερα μεγάλο, δεδομένου ότι το συνολικό έσοδο ξεπερνά το 50% του ετήσιου τζίρου της ελληνικής εταιρείας πληροφορικής. Πέρυσι η SingularLogic είχε έσοδα της τάξης των 38 εκατ. ευρώ και –σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις– το CASIS μόνον για φέτος θα της αποφέρει έσοδα άνω των 10 εκατ. ευρώ.

Για τις ανάγκες στήριξης του συγκεκριμένου έργου, αλλά και τις άλλες δραστηριότητες που θέλει να αναπτύξει η εταιρεία στη Βόρεια και Δυτική Ευρώπη, η SingularLogic ίδρυσε θυγατρική εταιρεία στην Ολλανδία. Η εταιρεία αυτή θα αναλάβει να υποστηρίξει τόσο τον μεγάλο πελάτη που λέγεται Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς. Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μαζί με τους φορείς και οργανισμούς που ελέγχει, είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής υπηρεσιών πληροφορικής στην Ευρώπη, έχοντας συνολική δαπάνη πάνω από 1,0 δισ. ευρώ ετησίως.

Το έργο CASIS στόχο έχει να αποτελέσει το κύριο πληροφοριακό σύστημα της Ε.Ε. στις 28 χώρες-μέλη, συν τέσσερις υποψήφιες χώρες (Αλβανία, ΠΓΔΜ, Σερβία και Μαυροβούνιο) που θα διαχειριστεί ζητήματα απασχόλησης και κοινωνικής ασφάλισης. Η παράδοση του έργου θα γίνει σε κοινοτικές εγκαταστάσεις σε Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο και ευρωπαϊκά ιδρύματα άλλων χωρών. Στόχος του CASIS είναι η διασύνδεση των 22.000 φορέων κοινωνικής ασφάλισης και η επιτυχής ανταλλαγή δεδομένων και πληροφοριών. Μεταξύ των φορέων που θα διασυνδεθούν στο νέο πληροφοριακό σύστημα από τη χώρα μας είναι ο ΕΦΚΑ, ο ΕΟΠΠΥ και η ΗΔΙΚΑ.

H SingularLogic ανήκει στον όμιλο MIG και πέρυσι πέτυχε έσοδα 38 εκατ. ευρώ και ζημίες ύψους 14 εκατ. ευρώ. Μέσα στο 2017, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό, η εταιρεία υπέγραψε σύμβαση με την Fraport Greece για το έργο «1ο επίπεδο παροχής υπηρεσιών υποστήριξη», που αφορά στην υποστήριξη των πληροφοριακών συστημάτων των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Eπίσης η εταιρεία ανέλαβε την υλοποίηση του έργου Oracle Customer Experience – Sales Cloud, για λογαριασμό της εταιρείας «Μυτιληναίος».