Εως τις 10 Αυγούστου το πόρισμα της EY για τη Folli Follie

Εως τις 10 Αυγούστου το πόρισμα της EY για τη Folli Follie

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι τις 10 Αυγούστου εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο το πόρισμα του ελέγχου που διενεργεί η ΕΥ στα οικονομικά στοιχεία της Folli Follie, έλεγχος που θα αφορά βεβαίως και τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου, τα οποία από την ελεγκτική εταιρεία κρίνεται ως η πλέον σημαντική διάσταση του ισολογισμού. Τα παραπάνω ανέφερε χθες ο κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που αφορούσε έρευνα της εταιρείας για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων. Τα αποτελέσματα του ελέγχου της ΕΥ θα ανακοινωθούν μαζί με αυτά της εσωτερικής έρευνας (forensic investigation) στον όμιλο Folli Follie, εργασία η οποία κατά πληροφορίες έχει ανατεθεί στην Alvarez & Marshall. Τα στοιχεία που έχει λάβει μέχρι στιγμής η ΕΥ προκειμένου να διενεργήσει τον σχετικό έλεγχο αφορούν μόνο τις δραστηριότητες στην Ελλάδα. Ερωτηθείς ο κ. Παπάζογλου για το εάν η ΕΥ έχει λάβει από την εταιρεία τα οικονομικά στοιχεία που έχει ζητήσει για τις θυγατρικές του ομίλου σε Ελλάδα και εξωτερικό, απάντησε: «Μόνο από την Ελλάδα έχουμε λάβει τα στοιχεία για τον έλεγχο που διεξάγουμε, ενώ δεν έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα στοιχεία των θυγατρικών του ομίλου στο εξωτερικό, κάτι το οποίο δεν αποκλείεται να συμβεί μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα». Ο ίδιος, επίσης, διευκρίνισε ότι η ΕΥ δεν έχει πληρωθεί ακόμη για τον έλεγχο που διενεργεί, αναφέροντας ότι αυτό συμβαίνει με την εξέλιξη της εργασίας και την ολοκλήρωσή της.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το εάν η ΕΥ έχει επικοινωνία με όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie, ο κ. Παπάζογλου απάντησε με νόημα: «Δεν μιλάμε με όλα τα εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου και δεν γνωρίζω και εάν όλα τα μέλη βρίσκονται στην Ελλάδα». Ο ίδιος, επίσης ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παρέμβασης των δικαστικών αρχών πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος της ΕΥ, απάντησε: «Δεν το γνωρίζω, αλλά δεν μπορώ και να αποκλείσω το να προηγηθεί η δικαιοσύνη του δικού μας πορίσματος. Αν και εφόσον προκύψουν, για παράδειγμα, θέματα ξεπλύματος “μαύρου” χρήματος, οι ελεγκτικές εταιρείες είναι υποχρεωμένες να κοινοποιούν τα σχετικά ευρήματα στις δικαστικές αρχές». Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η ΕΥ είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι έχουν διαμορφωθεί τέτοιες συνθήκες που δεν επέτρεπαν τον επανέλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της Folli Follie και για τον λόγο αυτό συμφωνήθηκε και η διενέργεια της εσωτερικής έρευνας (forensic investigation).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή