ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aegean και Airbus επικύρωσαν την «αγορά του αιώνα»

ekdhlwsh-ths
aegean212

Υπεγράφη την Παρασκευή η συμφωνία μεταξύ της Aegean και της Airbus, για την αγορά έως 42 αεροσκαφών από τον γαλλογερμανικό κολοσσό.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ανέρχεται στα 5 δισ. ευρώ και αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική ιδιωτική επένδυση όλων των εποχών. Τα νέα αεροσκάφη προσφέρουν δυνατότητες νέων υπηρεσιών προς τους επιβάτες, καθώς και αυξημένη εμβέλεια για πρόσβαση σε νέους προορισμούς. Παράλληλα, ενισχύουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της εταιρίας, μέσω των υπερσύγχρονων κινητήρων που βελτιώνουν την κατανάλωση καυσίμου και μειώνουν τις εκπομπές ρύπων, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εταιρία. 

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Ευτύχης Βασιλάκης έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για επένδυση η οποία ανοίγει «νέες προοπτικές τόσο για εμάς και για τους επιβάτες μας, όσο και για τη χώρα», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στον ιδρυτή της εταιρείας, Θεόδωρο Βασιλάκη, ο οποίος πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

aegean-kai-airbus-epikyrosan-tin-agora-toy-aiona0
«Η Aegean χτίστηκε 19 χρόνια πριν με όραμα τη δημιουργία ενός ποιοτικού αερομεταφορέα, που θα τιμά τον επιβάτη και τη χώρα», δήλωσε ο Πρόεδρος της AEGEAN, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς σήμερα προχωρούμε σε μια διπλή επένδυση σε υπερσύγχρονο στόλο, αλλά και στην προοπτική εξέλιξης των ανθρώπων μας. Συνεχίζουμε με ακόμα καλύτερα εργαλεία, αλλά πάντα με την ίδια ευθύνη και προσήλωση», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος της Aegean. 

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN ανέφερε «Επενδύοντας σε υπερσύγχρονα αεροσκάφη Airbus A320 και σε μια ακόμη πιο σύγχρονη, άρτια και επεκτάσιμη σε δυνατότητες υποδομή εκπαίδευσης, σηματοδοτούμε ένα ακόμα ορόσημο για την εταιρία μας. Άλλωστε πεποίθησή μας είναι ότι αυτό που διαφοροποιεί την AEGEAN από τις άλλες αεροπορικές εταιρίες δεν είναι το μέταλλο, αλλά οι άνθρωποί μας».

aegean-kai-airbus-epikyrosan-tin-agora-toy-aiona2
Από αριστερά ο κ. Δ. Γερογιάννης, ο κ. Τ. Enders, και ο κ. Ευ. Βασιλάκης τη στιγμή που υπογράφει την συμφωνία με την Airbus για την παραγγελία έως 42 νέων αεροσκαφών Α320neo.

Από την πλευρά του ο κ. Thomas Enders, Chief Executive Officer της Airbus, σημείωσε: «η AEGEAN είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα εταιρίας που επιτυγχάνει να επιχειρεί και να ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις. H εταιρία κατάφερε να αντιμετωπίσει την κρίση στην οικονομία της χώρας και να βγει ακόμα πιο ισχυρή. Η εστίαση της AEGEAN στους επιβάτες και η προσοχή της στην ποιοτική εξυπηρέτηση, την έχουν αναδείξει σε μια από τις πιο βραβευμένες αεροπορικές εταιρίες σε ικανοποίηση επιβατών. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η AEGEAN επέλεξε την Airbus για να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του στόλου της στο μέλλον».

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Βασιλάκης ανακοίνωσε και τη δημιουργία εκπαιδευτικού κέντρου με ιδιόκτητους εξομοιωτές πτήσεων για να γίνεται η εκπαίδευση του προσωπικού της εταιρείας στην Ελλάδα. Το εκπαιδευτικό κέντρο θα ξεκινήσει μέσα στα επόμενα δυο χρόνια, ενώ μέχρι τότε η Aegean θα θέσει σε ισχύ ένα νέο πρόγραμμα 100 υποτροφιών για υποψήφιους πιλότους, καλύπτοντας έως και το 90% της εκπαιδευτικής τους δαπάνης.