Συνεχίζεται η «μάχη χαρακωμάτων» μεταξύ των μετόχων της «Ελλάκτωρ»

Συνεχίζεται η «μάχη χαρακωμάτων» μεταξύ των μετόχων της «Ελλάκτωρ»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλο ένα «επεισόδιο» στην κόντρα των μεγαλομετόχων του ομίλου Ελλάκτωρ διαδραματίστηκε τις προηγούμενες ημέρες, με αφορμή την ανακοίνωση της διοίκησης (υπό τους κ. Λ. Μπόμπολα και Δ. Κούτρα), για το πλάνο της επόμενης ημέρας και την αναδιοργάνωση του ομίλου. Σύμφωνα λοιπόν με τους αδελφούς Καλλιτσάντση, που έχουν προτείνει νέο διοικητικό συμβούλιο και έχουν, με τη σειρά τους, καταθέσει τη δική τους πρόταση για τη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί, η παρουσίαση του σχεδίου της έτερης πλευράς «περιλαμβάνει μη δημοσιευμένα, μη ελεγμένα, προσαρμοσμένα οικονομικά μεγέθη, τα οποία παρουσιάζουν μία ασυνεπή και στρεβλή εικόνα της οικονομικής απόδοσης των επιμέρους δραστηριοτήτων του ομίλου Ελλάκτωρ».

Η αιτίαση των αδελφών Καλλιτσάντση, που κάνουν λόγο για «πρωτοφανείς προσπάθειες παραπλάνησης των μετόχων» εστιάζει στην αναφορά του σχεδίου των κ. Μπόμπολα – Κούτρα ότι το περιθώριο λειτουργικού κέρδους του ομίλου Ακτωρ εμφανίζεται το 2017 ως 1,4%, έναντι 0,4% που αναγράφεται στις επίσημες οικονομικές καταστάσεις. Επίσης, σημειώνουν και το ότι η απόδοση απασχολουμένων κεφαλαίων της κατασκευής εμφανίζεται το 2017 ως 6,7%, όταν σύμφωνα με τις δημοσιευμένες καταστάσεις ο ίδιος δείκτης βρίσκεται στο -6%. Σε χθεσινή ανακοίνωσή της στο Χ.Α., η διοίκηση του ομίλου ανταπαντά ότι το αναγραφόμενο ποσοστό (1,7%) προκύπτει απευθείας από τα δημοσιευμένα για τον κλάδο κατασκευής αποτελέσματα προ φόρων, με προσαρμογή για μη επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα. «Η ίδια ακριβώς προσαρμογή για μη επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα αναφέρεται και στις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις του ομίλου του 2017». Το αυτό σημειώνει και για το έτερο μέγεθος (6,7%), το οποίο επίσης τονίζεται ότι προκύπτει απευθείας από τα δημοσιευμένα οικονομικά μεγέθη για τον κλάδο κατασκευής, με προσαρμογή για μη επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα, «όπως αναφέρεται στη σελ. 8 της συνοδευτικής ετήσιας έκθεσης του διοικητικού συμβουλίου της Ελλάκτωρ Α.Ε.». Οπως εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς, η προσεχής γενική συνέλευση των μετόχων του ομίλου θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή