Στον τουρισμό στρέφεται η Τεχνική Ολυμπιακή μέσω του Πόρτο Καρράς

Στον τουρισμό στρέφεται η Τεχνική Ολυμπιακή μέσω του Πόρτο Καρράς

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μακριά από τον κατασκευαστικό κλάδο και κυρίως από το σκέλος εκείνο που αφορά τα δημόσια έργα φαίνεται πως «βλέπει» το μέλλον του ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής η οικογένεια Στέγγου, που αναμένεται να εστιάσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του ξενοδοχειακού/τουριστικού συγκροτήματος του Πόρτο Καρράς.

Οπως προκύπτει, η διοίκηση αναμένεται, μετά και την πρόσφατη έγκριση από τους μετόχους της γενικής συνέλευσης, να διερευνήσει τη μεταβίβαση ζημιογόνων μέχρι σήμερα εταιρειών, ή κλάδων του ομίλου, δηλαδή κατά βάση το κατασκευαστικό σκέλος, και παράλληλα θα εξεταστεί η αναδιάρθρωση της δομής.

Το βασικότερο περιουσιακό στοιχείο είναι πλέον το Πόρτο Καρράς, του οποίου η αξία έχει αποτιμηθεί σε 467,4 εκατ. ευρώ (στο τέλος του 2017), αυξημένη κατά 74,7 εκατ. ευρώ, έναντι του προηγούμενου έτους. Κύριος λόγος για την αύξηση αυτή της αξίας του συγκροτήματος είναι η οριστικοποίηση της οικοδομικής άδειας, η οποία επιτρέπει την ανέγερση συνολικά 526 τουριστικών κατοικιών και βιλών εντός της έκτασης του συγκροτήματος. Εναντίον της εν λόγω άδειας είχε ασκηθεί αίτηση ακύρωσης από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης. Η προσφυγή αυτή δεν έχει εν τέλει γίνει δεκτή βάσει σχετικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικοδομική άδεια εκδόθηκε το 2010, δηλαδή στην αρχή της οικονομικής κρίσης.

Το ζήτημα είναι πλέον η εύρεση στρατηγικού επενδυτή, ή έστω χρηματοδότησης για την ανάπτυξη των εν λόγω ακινήτων, που θα ενισχύσουν σημαντικά τα έσοδα και την κερδοφορία του Πόρτο Καρράς, καθώς ένα μέρος αυτών θα εκμισθώνεται κι ένα μέρος θα πωληθεί. Παράλληλα, σημειώνεται ότι με βάση τον υφιστάμενο συντελεστή δόμησης, παρέχεται η δυνατότητα και νέων αναπτύξεων. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν, η διοίκηση Στέγγου είχε συζητήσει με ενδιαφερόμενους ξένους επενδυτές το ενδεχόμενο πώλησης του συγκροτήματος, χωρίς πάντως να επέλθει κάποια συμφωνία. Το θετικό είναι ότι η άνοδος του τουρισμού στην χώρα αποτυπώνεται πλέον και στις οικονομικές επιδόσεις του Πόρτο Καρράς, το οποίο έχει κατορθώσει να ενισχύσει τα έσοδά του φέτος. Ετσι, εκφράζεται η αισιοδοξία ότι θα περιοριστούν και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό οι ζημίες, απόρροια κυρίως των πολύ υψηλών αποσβέσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή