Ο ΔΗΚΤΗΣ (07/07/18)

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαφές της ΔΕΠΑ στην Αλγερία για LNG

Προετοιμασία για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων αναγκών σε υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) κατά τον ερχόμενο χειμώνα κάνει η ΔΕΠΑ. Για τον σκοπό αυτό, αντιπροσωπεία της Επιχείρησης, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Τζώρτζη (φωτ.), επισκέφθηκε την Αλγερία, όπου και συναντήθηκε με τη διοίκηση της Sonatrach. Η συγκεκριμένη εταιρεία προμηθεύει εδώ και χρόνια τη ΔΕΠΑ με LNG. Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέτασαν σενάρια αναγκών για την ερχόμενη χειμερινή περίοδο και συμφώνησαν τις αντίστοιχες λύσεις, ανάλογα με τη διαμόρφωση των καιρικών συνθηκών και τη ζήτηση που θα προκύψει. Πέραν αυτού, οι δύο πλευρές συζήτησαν και θέματα της ισχύουσας σύμβασης μεταξύ των δύο επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι η σύμβαση της ΔΕΠΑ με τη Sonatrach λήγει το 2021 και εδώ και λίγο καιρό έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την επέκτασή της.

Πιστή στα ραντεβού της είναι η ΑΔΕΔΥ

Επί τρία χρόνια αρνείται να συναντηθεί με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των δημοσίων υπαλλήλων ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος. Αυτό καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ, που και χθες δεν κατάφερε να συναντηθεί μαζί του. Το αίτημα έγινε κατά τη διάρκεια κινητοποίησης για τα βαρέα και ανθυγιεινά επιδόματα, αλλά και των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων των δημοσίων υπαλλήλων. Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι η απάντηση στο αίτημά τους για συνάντηση ήταν η χρήση χημικών από τα ΜΑΤ. Απειλούν ότι θα είναι συνεχώς έξω από το υπουργείο μέχρι ο κ. Τσακαλώτος να τους δεχθεί. Εκλεισαν, μάλιστα, ήδη το… επόμενο ραντεβού για την προσεχή Τρίτη στις 7 το πρωί.

Ενδοοικογενειακή υπόθεση η μεταβίβαση μετοχών

Ενδοοικογενειακή ήταν εν τέλει η μεταβίβαση ποσοστού 4,44% της Τεχνικής Ολυμπιακής, κατά τη χρηματιστηριακή συνεδρίαση της Πέμπτης. Οπως έγινε γνωστό χθες, οι 1.809.218 μετοχές της εισηγμένης, συνολικής αξίας 3.636.528,18 ευρώ, αποκτήθηκαν από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Κωνσταντίνο Στέγγο. Πωλητής ήταν η α΄ αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και σύζυγος του προέδρου, Ζωή Στέγγου. Το ποσοστό του κ. Στέγγου μετά και τη συναλλαγή αυτή αυξήθηκε στο 39,28%.

Eνίσχυση των δήμων μέσω πέντε παρεμβάσεων

Πέντε παρεμβάσεις για την ενίσχυση των δήμων παρουσίασε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, με τους δημάρχους του νομού Τρικάλων. Οι δήμοι ενισχύονται μέσω των δράσεων «Εξυπνα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου», «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας», «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση του δημόσιου τουριστικού κεφαλαίου» και «Ενεργειακή αναβάθμιση, εξοικονόμηση ενέργειας και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε αθλητικές εγκαταστάσεις». Επίσης, υπάρχουν τα προγράμματα «Φιλόδημος 1» και «Φιλόδημος 2» για τις υποδομές.

Αργεί η υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας – Περάματος

«Το πρώτο τρίμηνο του 2018 ξεκινούν τα έργα για την υποθαλάσσια οδική σύνδεση της Σαλαμίνας», δήλωνε από το βήμα της Βουλής, στα μέσα Δεκεμβρίου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Ηταν η περίφημη ομιλία του για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, στην οποία έδινε το χρονοδιάγραμμα των μεγάλων έργων αρμοδιότητας του υπουργείου, του οποίου προΐσταται τα τελευταία τριάμισι χρόνια. Δυστυχώς, το εν λόγω χρονοδιάγραμμα αποδείχθηκε πλήρως λανθασμένο, όπως αποδεικνύεται και στην περίπτωση της υποθαλάσσιας ζεύξης της Σαλαμίνας, ένα έργο προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ, το οποίο θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο της παραχώρησης εκμετάλλευσης. Με βάση τον υφιστάμενο σχεδιασμό, παράγοντες του κλάδου των κατασκευών που παρακολουθούν στενά τη διαδικασία εκτιμούν ότι περί τις αρχές του 2019 το έργο θα είναι ώριμο, προκειμένου να υποβληθούν οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές, κάτι που σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση οι εργασίες θα ξεκινήσουν προς τα τέλη του ιδίου έτους…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή