Στοχευμένες επενδύσεις στην εμπορική και ψυχαγωγική ζώνη του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens που θα προσδώσουν υψηλή προστιθέμενη αξία στο συγκρότημα και αποκλειστικότητα ως κορυφαίου προορισμού της Μεσογείου για επισκέπτες υψηλότατου εισοδηματικού επίπεδου δρομολόγησαν οι νέοι μέτοχοι. Πέραν των εκτεταμένων κατασκευαστικών παρεμβάσεων αναδιαμόρφωσης και αναβάθμισης των δύο μονάδων «Ναυσικά» και «Αρίωνα» και την κατασκευή των 13 υπερπολυτελών κατοικιών, ο Αστέρας θα λειτουργήσει από την άνοιξη του 2019 με άλλα τρία εστιατόρια επιπέδου παρόμοιου με του ήδη υπάρχοντος «Nobu Matsuhisa», ενώ διαμορφώνεται και εκτεταμένο retail zone καταστημάτων ένδυσης, κοσμημάτων και αξεσουάρ που θα φιλοξενεί κορυφαίους διεθνείς οίκους. Πολλοί εξ αυτών θα έρθουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και κάποιοι θα έχουν ένα από τα λιγοστά καταστήματα εκτός έδρας τους στα ξενοδοχεία της Βουλιαγμένης. Αν και οι προδιαγραφές που ενσωματώνει διεθνώς στα ξενοδοχεία της η Four Seasons είναι υψηλότατες, ο Αστέρας πρόκειται να τις υπερβεί κατά πολύ αναφέρουν πηγές σε άμεση εμπλοκή με την επένδυση.
Η παραλία
Επιπλέον σχεδιάζονται εκτεταμένες παρεμβάσεις και στην παραλία του Αστέρα με στόχο αυτή να μετατραπεί σε αυτόνομο προορισμό διεθνών επισκεπτών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου που παρακολουθούν τη διεθνή σκηνή των μουσικών και άλλων εκδηλώσεων. Η ιδέα είναι να διαμορφωθεί μια νέα διεθνή τάση στη διασκέδαση «Ηλιος και Θάλασσα» κατά τα πρότυπα που διαμορφώθηκαν προηγούμενες τάσεις στην Ιμπιζα ή στη Μύκονο ή όπως η bοho αισθητική και όλα όσα έκαναν επιτυχία εγχειρήματα όπως το Scorpios στο νησί των Ανέμων. Ασφαλώς και το κοινό που απευθύνεται όλη αυτή η στρατηγική τοποθέτηση είναι όχι μόνον σοβαρής οικονομικής επιφάνειας αλλά και κοσμοπολίτικης νοοτροπίας με την κυριολεκτική σημασία του όρου.
«Θα αναδείξουμε την Astir σε έναν διεθνούς βεληνεκούς προορισμό στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, που θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες, στον απόλυτο προορισμό πολυτελείας», αναφέρει ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Αστήρ Παλάς, Στέλιος Κουτσιβίτης.
Οι επενδύσεις προς αυτή την κατεύθυνση, όμως, δεν σταματούν στα προαναφερθέντα αλλά επεκτείνονται και στη μαρίνα του Αστέρα η οποία θα ενώνεται με την κύρια έκταση του συγκροτήματος με υπόγειο τούνελ, ενώ υπόγειο θα είναι πλέον και το parking. Θα ανακτηθεί έτσι σημαντικό μέρος της χερσαίας ζώνης της μαρίνας όπου θα αναπτυχθεί επίσης ολόκληρο οικοσύστημα εμπορικών και ψυχαγωγικών χώρων. Τα μισθώματα που εκτιμάται πως μπορεί να αποσπάσει η ιδιοκτησία από τους χώρους αυτούς στο ξενοδοχείο αλλά και τη μαρίνα κυμαίνονται πολύ πάνω από τα 200 ευρώ ανά τετραγωνικό ανάλογα βέβαια και με το σημείο στο συγκρότημα.
Η επένδυση, συνολικού ύψους 650 εκατ. ευρώ, συνιστά το μεγαλύτερο τουριστικό έργο που υλοποιείται αυτή τη στιγμή στη χώρα και ιδιοκτήτες του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens είναι η AGC Equity Partners, που λειτουργεί για λογαριασμό της Jermyn Street Real Estate Fund IV LP και της Apollo Investment (που περιλαμβάνουν δύο κρατικά επενδυτικά κεφάλαια του Αμπου Ντάμπι και του Κουβέιτ, Αραβες επενδυτές, καθώς και την τουρκική Dogus Group).
Η όλη αυτή φιλοσοφία και το ευρύτερο περιβάλλον που επιζητεί να διαμορφώσει η ιδιοκτησία έχει ασφαλώς δημιουργήσει τεράστιο ενδιαφέρον σε πολύ εύπορους κύκλους και για την αγορά των 13 πολυτελών κατοικιών. Ηδη, το ένα τρίτο εξ αυτών έχει προπωληθεί και τρέχουν οι συνεργασίες μεταξύ των αρχιτεκτόνων των αγοραστών και των αρχιτεκτόνων του συγκροτήματος –ώστε να είναι εναρμονισμένες οι βίλες στην όλη ανάπτυξη– προκειμένου να προχωρήσει και η επιμέρους αδειοδότηση της καθεμιάς εξ αυτών.