Νέες συμφωνίες Eurobank – ΕΤΕπ για δάνεια σε ΜμΕ

Νέες συμφωνίες Eurobank – ΕΤΕπ για δάνεια σε ΜμΕ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο νέες δανειακές συμβάσεις συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ υπέγραψαν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Eurobank για τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πρόκειται αρχικά για δάνειο 100 εκατ. ευρώ με στόχο τη στήριξη ΜμΕ και επιχειρήσεων μέσης κεφαλαιοποίησης, καθώς και για ένα άλλο δάνειο 50 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση, μέσω της Eurobank Leasing, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και άλλων μεσαίας κεφαλαιοποίησης που θέλουν να μισθώσουν εξοπλισμό και εγκαταστάσεις.

Το νέο δάνειο ύψους 100 εκατ. ευρώ που θα διαθέσει η Eurobank στις επιχειρήσεις, με στόχο την πλήρη απορρόφησή του έως το τέλος του 2018, εντάσσεται στο πλαίσιο της πιστωτικής γραμμής της ΕΤΕπ «Δάνεια για ΜμΕ και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης», ύψους 1 δισ. ευρώ προς τις ελληνικές τράπεζες. Yπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, η Eurobank έχει συνάψει μέχρι σήμερα άλλες δύο δανειακές συμβάσεις συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ, που έχουν διατεθεί στις επιχειρήσεις και έχουν ήδη απορροφηθεί πλήρως. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, μέσω αυτής της πιστωτικής γραμμής, ΜμΕ και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης που δραστηριοποιούνται στη γεωργία, στον τουρισμό, στη μεταποίηση, στις υπηρεσίες και σε άλλους τομείς χρηματοδοτούνται με επενδυτικά δάνεια ή και δάνεια κεφαλαίου κίνησης με ευνοϊκούς όρους τιμολόγησης. Κατά παρόμοιο τρόπο με τις δύο προηγούμενες συμβάσεις που έχει υπογράψει η Eurobank, έτσι και η νέα σύμβαση συμπεριλαμβάνει την πρωτοβουλία της ΕΤΕπ «Δεξιότητες και θέσεις απασχόλησης – Επενδύοντας για τους νέους», μέσω της οποίας προσφέρονται ευνοϊκότεροι όροι τιμολόγησης σε εκείνες τις επιχειρήσεις που προάγουν την απασχόληση των νέων. Επίσης, όσον αφορά τη δεύτερη δανειακή σύμβαση ύψους 50 εκατ., η ανακοίνωση της τράπεζας αναφέρει ότι αυτή εντάσσεται στη νέα πιστωτική γραμμή της ΕΤΕπ ύψους 400 εκατ. ευρώ που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μέσω αυτής της χρηματοδότησης, οι επιχειρήσεις θα αποκτήσουν πρόσβαση σε κεφάλαια για να ενισχύσουν τον παραγωγικό εξοπλισμό τους, καθώς και τις εγκαταστάσεις τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή