Ολοκληρώθηκε η επένδυση της «Coca Cola Τρία Έψιλον» στο Σχηματάρι

Ολοκληρώθηκε η επένδυση της «Coca Cola Τρία Έψιλον» στο Σχηματάρι

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα, και του προέδρου του Ομίλου Coca-Cola HBC, Αναστάσιου Δαυίδ, η «Coca-Cola Τρία Έψιλον» ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της επένδυσης Mega-Plant ύψους 24 εκατ. ευρώ στο Σχηματάρι.

«Στην καινούρια περίοδο που εισέρχεται η χώρα μετά το τέλος των μνημονίων πρέπει να σκεφτούμε πώς παραδείγματα σύγχρονων, ανταγωνιστικών και εξωστρεφών παραγωγικών μονάδων -όπως το Σχηματάρι Mega-Plant της Coca-Cola Τρία Έψιλον- θα πληθύνουν και πώς θα άρουμε όλα τα εμπόδια προκειμένου η οικονομική δραστηριότητα να αναπτύσσεται απρόσκοπτα και να είναι επωφελής για όλους τους συντελεστές» ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας σε σύντομο χαιρετισμό του και συνέχισε:

«Το περιβάλλον στην επιχειρηματική δραστηριότητα βελτιώνεται μέρα με τη μέρα και γίνεται πιο φιλικό. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν ληφθεί σημαντικές πρωτοβουλίες προς αυτή τη κατεύθυνση. Αύριο θα παρουσιάσουμε την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής υπηρεσίας μιας στάσης. Επίσης, την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσουμε νομοθετική ρύθμιση για τη δημιουργία βιομηχανικού πάρκου στην περιοχή των Οινοφύτων ενώ παράλληλα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση που θα διευκολύνει την εγκατάσταση στην Ελλάδα υποστηρικτικών υπηρεσιών πολυεθνικών ομίλων που εκτιμάται ότι θα δημιουργήσεις χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας» ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας.

Από την πλευρά του ο κ. Δαυίδ αναφέρθηκε στη σημαντική επένδυση που αναδεικνύει το εργοστάσιο του Σχηματαρίου σε ένα από τα Mega-Plant του ομίλου. «Ακόμα και μέσα στα χρόνια της κρίσης και των προκλήσεων για τη χώρα, τους πολίτες αλλά και την επιχειρηματικότητα μπορούμε και συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη της δραστηριότητάς μας στην Ελλάδα προς όφελος των εργαζομένων μας, των καταναλωτών, αλλά και όλων των συνεργατών και πελατών μας. Υλοποιήσαμε μια επένδυση ύψους 24 εκατ. ευρώ στο Σχηματάρι Mega-Plant που έρχεται να προστεθεί στα 57 εκατ. ευρώ που έχουμε επενδύσει συνολικά για τη διαμόρφωση και τη δημιουργία εδώ στην Ελλάδα της μονάδας υποστήριξης πληροφοριακών συστημάτων του ομίλου μας για 19 χώρες».

Παράλληλα, ο κ. Δαυίδ τόνισε ότι «το Mega-Plant στο Σχηματάρι μας επιτρέπει να παράγουμε στην Ελλάδα, να εξάγουμε από εδώ τα προϊόντα μας σε 11 χώρες και να υποστηρίζουμε έμπρακτα την οικονομική δραστηριότητα και την ανάπτυξη της χώρας. Η καρδιά μας βρίσκεται και χτυπάει στην Ελλάδα. Οι ρίζες, το όραμα και οι αξίες μας ξεκίνησαν εδώ και συνεχίζουν να αποτελούν οδηγό σε ό,τι κάνουμε στο μέλλον».

Ο γενικός διευθυντής της Coca-Cola Τρία Έψιλον, Γιάννης Παπαχρήστου, ανέφερε: «Το Σχηματάρι Mega-Plant θεμελιώνει τη νέα εποχή ανάπτυξης της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Ένα εργοστάσιο με 400 εργαζομένους, το οποίο μας επιτρέπει να παράγουμε στην Ελλάδα, να εξάγουμε από την Ελλάδα σε 11 χώρες και να υποστηρίζουμε έμπρακτα την οικονομική δραστηριότητα και την ανάπτυξη της χώρας. Στηρίζουμε την κοινωνία και κυρίως τους νέους για να βρουν εργασία και να παραμείνουν στη χώρα μας».

H Λίλιαν Νεκταρίου, γενική διευθύντρια της Coca-Cola για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, δήλωσε: «Η σημαντική αυτή επένδυση στο Σχηματάρι μάς δίνει τη σιγουριά να υλοποιήσουμε το στρατηγικό όραμα της Coca-Cola στην Ελλάδα που αφορά την ανάπτυξή μας με οδηγό την καινοτομία και με όρους και προϋποθέσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κοινοτήτων στις οποίες λειτουργούμε αλλά και στην προστασία του πλανήτη που όλοι μοιραζόμαστε».

Σημειώνεται ότι το Σχηματάρι Mega-Plant εισάγει ένα νέο μοντέλο λειτουργίας, που επιτρέπει στην εταιρεία να προχωρά σταθερά στην αύξηση της παραγωγικής και εξαγωγικής της δυναμικής. Από εκεί διακινούνται περισσότερα από 540 προϊόντα που απολαμβάνουν οι καταναλωτές σε κάθε περίσταση, ενώ χάρη στις 17 γραμμές παραγωγής που έχουν δυνατότητα λειτουργίας 24 ώρες το 24ωρο, παράγεται το 100% των χυμών και το 96% των αναψυκτικών της εταιρείας.

Επίσης, από το Σχηματάρι Mega-Plant πραγματοποιείται το 100% των εξαγωγών της εταιρείας σε 11 χώρες (Βουλγαρία, Γερμανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιταλία, Κόσοβο, Κύπρος, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Τσεχία).

Από το Σχηματάρι καλύπτεται το 100% των αναγκών της αγοράς της Βουλγαρίας σε αναψυκτικά Coca-Cola και Sprite σε κουτί αλουμινίου.

Τέλος, διακινείται το 75% του όγκου των εγχώριων πωλήσεων, από τις νέες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις που εκτείνονται σε 30.000 τ.μ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή