Κόντρα των μεγαλομετόχων του ομίλου «Ελλάκτωρ» για το νέο διοικητικό συμβούλιο

Κόντρα των μεγαλομετόχων του ομίλου «Ελλάκτωρ» για το νέο διοικητικό συμβούλιο

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ακόμα ημέρα προστριβών ήταν η χθεσινή για τους κύριους μετόχους του ομίλου «Ελλάκτωρ». Αφορμή στάθηκε η αιφνίδια παραίτηση τριών μελών του Δ.Σ., το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς και η αντικατάστασή τους από τρία νέα μέλη σε επικείμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 12 Ιουλίου.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν οι κ.κ. Ιωάννης Τζιβέλης, αντιπρόεδρος του Δ.Σ., μη εκτελεστικό μέλος, Μαρία Μπόμπολα, μη εκτελεστικό μέλος, και Δημήτριος Χατζηγρηγοριάδης, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος. Λίγο αργότερα, με ανακοίνωση που διανεμήθηκε από τους κ. Λεωνίδα Μπόμπολα και Δημ. Κούτρα έγινε γνωστό ότι τις θέσεις των παραιτηθέντων θα καταλάβουν, έπειτα από πρότασή τους, οι κ.κ. Χρήστος Γκλαβάνης (πρόεδρος και μη εκτελεστικό μέλος), Παναγιώτα Ιπλιξιάν (ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος και μέλος της επιτροπής ελέγχου) και Μάρκος Ραχωβίδης (ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος). Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, οι κ. Μπόμπολας και Κούτρας θα προτείνουν στους μετόχους της επικείμενης γενικής συνέλευσης την εκλογή των κ.Κωνσταντίνου Ανδρεόπουλου και Λάμπρου Παπακωνσταντίνου, σε αντικατάσταση των κ. Αναστάσιου και Δημητρίου Καλλιτσάντση. Επί της ουσίας δηλαδή, οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν την τοποθέτηση μόνο των δύο τελευταίων, καθώς τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. θα έχουν εγκριθεί από τις αντίστοιχες συνεδριάσεις και όχι στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης.

Αντιδρώντας στις εν λόγω ενέργειες, οι αδελφοί Καλλιτσάντση σημείωσαν χθες ότι τα τελευταία γεγονότα είναι παρωδία των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης και εξηγούν γιατί πρέπει να γίνουν άμεσα μεταρρυθμίσεις στον όμιλο και να αλλάξει πλήρως το Δ.Σ. «Τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου που πρόσκεινται στην πλευρά των κ. Μπόμπολα και Κούτρα παραιτήθηκαν λίγα λεπτά αφότου υπερψήφισαν τις προτάσεις τους για τη μελλοντική οργανωτική δομή του ομίλου, 16 ημέρες πριν από την κρίσιμη γενική συνέλευση, που θα καθορίσει το μακροπρόθεσμο μέλλον της “Ελλάκτωρ”. Τα εν λόγω μέλη δεν θα αντικατασταθούν με την ψήφο των μετόχων στη γενική συνέλευση, αλλά με την ψήφο των υπολοίπων επτά μελών του Δ.Σ. Αυτό είναι απαράδεκτο», ανέφεραν οι αδελφοί Καλλιτσάντση.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η παρούσα διοίκηση θα ισχυριστεί ότι η συμμετοχή νέων μελών στο Δ.Σ. είναι μεταρρύθμιση, παρότι μόνο τέτοια δεν είναι και οι επενδυτές θα αντιληφθούν τον εμπαιγμό. «Είναι σαφές ότι η σημερινή διοίκηση πιστεύει ότι οι παλιομοδίτικες συμφωνίες εν κρυπτώ αποτελούν τον τρόπο διοίκησης μιας πολυεθνικής επιχείρησης. Τα μέλη του Δ.Σ. εκλέγονται από τους μετόχους στις γενικές συνελεύσεις και όχι από ένα μέρος της διοίκησης πίσω από κλειστές πόρτες», καταλήγουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή