Ο ΔΗΚΤΗΣ (14/07/18)

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλατφόρμα αιτήσεων για επίδομα παιδιού

Κλείνει προσωρινά στις 21 Ιουλίου η πλατφόρμα για την υποβολή της αίτησης Α21, ενόψει της πληρωμής της γ΄ δόσης του επιδόματος παιδιού που θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Ιουλίου. Οι πληρωμές αφορούν τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Συνεπώς, όσοι ακόμη δεν έχουν υποβάλει αίτηση, πρέπει να επισπεύσουν τις διαδικασίες, αφού η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή έως την Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 23.59. Μάλιστα, η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ ενημερώνει πως υπάρχει δυνατότητα και για διορθωτικές παρεμβάσεις σε ορισμένα στοιχεία των αιτήσεων που έχουν εγκριθεί. Που δεν είναι και λίγες, καθώς έως χθες το μεσημέρι είχαν εγκριθεί πάνω από 705.000 αιτήσεις. Οσο για τους καθυστερημένους, η πλατφόρμα θα ξανανοίξει μετά την πληρωμή της γ΄ δόσης και θα παραμείνει διαθέσιμη μέχρι τα τέλη του Δεκεμβρίου. Και για τους βιαστικούς, η δ΄ δόση έχει προγραμματιστεί να καταβληθεί στις 25-27 Σεπτεμβρίου για όσους θα έχουν υποβάλει δήλωση Α21 έως την 20ή Σεπτεμβρίου 2018.

Ο Κινέζος επενδυτής και ο Ελληνας ιδιοκτήτης

Κινέζος επενδυτής προσέφερε 600.000 ευρώ για ένα διαμέρισμα 40 ετών στην περιοχή του Μακρυγιάννη, στους πρόποδες της Ακρόπολης. Ο στόχος του προφανής: η αξιοποίησή του μέσω της πλατφόρμας Airbnb και η μεταπώλησή του σε κάποιον συμπατριώτη του που ενδιαφέρεται για έκδοση άδειας παραμονής, μέσω του προγράμματος «χρυσή βίζα». Δυστυχώς για τον ίδιο, ο Ελληνας ιδιοκτήτης απέρριψε την πρότασή του, προσδοκώντας σε ακόμα περισσότερα χρήματα για ένα διαμέρισμα, το οποίο πριν από τρία – τέσσερα χρόνια δεν θα μπορούσε να πωλήσει ούτε για 100.000 ευρώ…

Απεργία κήρυξαν για αύριο οι εμποροϋπάλληλοι

Με 24ωρη απεργία στο εμπόριο «απαντά» η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) για τη λειτουργία των καταστημάτων αύριο, Κυριακή 15 Ιουλίου. Τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να ανοίξουν αύριο από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ. H OIYΕ σε ανακοίνωσή της κάνει, επίσης, λόγο για «περίεργη καθυστέρηση» στην έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας επί της προσφυγής της για λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές, από Μάιο έως Οκτώβριο, σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Καμία απόλυση, στήριξη στους εργαζομένους

Κανονικά θα πληρώνονται από τη Sunlight οι 412 εργαζόμενοι της επιχείρησης, παρόλο που δεν προσέρχονται σε αυτήν, μετά την εκτεταμένη πυρκαγιά που σημειώθηκε την Πρωτομαγιά. Η συμφωνία που υπήρξε προχθές στο υπουργείο Εργασίας, και η οποία ισχύει πρώτη φορά στην Ελλάδα, προβλέπει το επίδομα ανεργίας να χορηγηθεί στην επιχείρηση, η οποία, όμως, δεν θα προβεί σε καμία απόλυση. Επίσης θα καταβάλει το σύνολο της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων καθ’ όλο το διάστημα για το οποίο παραμένουν μακριά από τα εργασιακά τους καθήκοντα και μέχρι την αποκατάσταση της ζημίας που προκάλεσε η πυρκαγιά.

Αποζημίωση για παροχή καθολικής υπηρεσίας

Oι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι δεν πλήρωσαν στην ΕΕΤΤ τα ποσά που αφορούν την παροχή καθολικής υπηρεσίας στις επικοινωνίες κατά τα έτη 2010-11. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) είχε δώσει περιθώριο δύο μηνών, αλλά ο μόνος που προσήλθε στο ταμείο ήταν η Newsphone. Οι εταιρείες Vodafone, Wind, Forthnet, Cyta, καίτοι έχασαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά των αποφάσεων της ΕΕΤΤ στα ελληνικά δικαστήρια, δεν κατέβαλαν τα σχετικά ποσά που επιμέρισε για τις ίδιες η ρυθμιστική αρχή. Για την ασυνέπεια αυτή, οι πάροχοι επικαλέσθηκαν τις χαμηλές χρηματοροές κ.λπ. Η ΕΕΤΤ, ωστόσο, εκτιμάται ότι δεν θα αφήσει αυτήν την αθέτηση πληρωμής χωρίς απάντηση, παρόλο που τα χρήματα που θα εισπράξει, πρέπει να διατεθούν στον ΟΤΕ, που ήταν ο πάροχος καθολικής υπηρεσίας τα συγκεκριμένα χρόνια. Και αυτό επειδή η αθέτηση πληρωμής από την πλευρά των παρόχων τυπικά συνιστά μη καταβολή φόρου προς το Δημόσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή