Σε Pillarstone – τράπεζες πέρασε η Notos com

Σε Pillarstone – τράπεζες πέρασε η Notos com

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο την εξυγίανση και στη συνέχεια τη μεταπώλησή του, ο ιστορικός όμιλος Notos περνά στα χέρια των τραπεζών και στην Pillarstone, της ευρωπαϊκής πλατφόρμας που έχει αναπτύξει το αμερικανικό fund KKR για τη διάσωση επιχειρήσεων με υψηλό δανεισμό. Η συμφωνία που ανακοινώθηκε την Παρασκευή προβλέπει ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες (Αlpha, Εurobank, Εθνική και Πειραιώς) και η Pillarstone «θα επενδύσουν νέα κεφάλαια συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ», ενώ στο πλαίσιο της συμφωνίας προβλέπεται και η συμμετοχή του σημερινού μετόχου κ. Μιχάλη Παπαέλληνα με μικρό ποσοστό.

Ο όμιλος Notos ιδρύθηκε το 2001 και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην ελληνική αγορά, στην οποία διαθέτει παγκόσμια brands όπως Chanel, Clarins, Guerlain, Gant, Lacoste, Nautica, Americal Eagle και Faber Castell, ενώ παράλληλα διαχειρίζεται έναν σημαντικό αριθμό καταστημάτων υπό το σήματα Notos Galleries και Notos Home.

Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα πολύμηνων διαπραγματεύσεων της Pillarstone με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, που έχουν ένα σημαντικό κομμάτι των συνολικών υποχρεώσεων ύψους 230 εκατ. ευρώ της Notos που υπολογίζεται στα 152 εκατ. ευρώ. Τη μεγαλύτερη έκθεση στον δανεισμό της Notos έχει η Εθνική Τράπεζα με 65 εκατ. ευρώ και ακολουθούν κατά σειρά η Alpha Bank, η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ το υπόλοιπο των υποχρεώσεων του ομίλου είναι προς προμηθευτές.

Το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες την αναδιάρθρωση του δικτύου των καταστημάτων, μέσα από ένα νέο επιχειρηματικό σχέδιο που θα εξειδικευθεί το προσεχές διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να υπάρξει περιορισμός του προσωπικού, που σήμερα αριθμεί 1.500 υπαλλήλους, σημαντικός αριθμός των οποίων εργάζεται στα καταστήματα που διατηρεί ο όμιλος στο κέντρο της Αθήνας, για τα οποία το σχέδιο αναδιοργάνωσης προβλέπει τη διατήρησή τους. Δεν αποκλείεται πάντως η αναδιοργάνωση του Notos Home με τη μεταφορά μέρους της δραστηριότητας στο κτίριο της Σταδίου και Αιόλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή