Εκατέρωθεν αγωγές υπέβαλαν μέτοχοι της Teledome και της Intracom Holdings

Εκατέρωθεν αγωγές υπέβαλαν μέτοχοι της Teledome και της Intracom Holdings

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξανά στα δικαστήρια η Intracom Holdings και οι μέτοχοι της χρεοκοπημένης επιχείρησης τηλεπικοινωνιών Teledome. Οπως γνωστοποίησε προχθές η εισηγμένη εταιρεία στο Χ.Α., συγκεκριμένοι μέτοχοι της εταιρείας Τeledome την 1η Ιουνίου 2018 υπέβαλαν αγωγή με την οποία ζητούν η Intracom Holdings να τους καταβάλει αποζημίωση ύψους 20,4 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση εξαγοράς

Η αγωγή σχετίζεται με τη γνωστή υπόθεση εξαγοράς (μέσω συγχώνευσης) της Teledome από την Hellas Online το 2007.

Η αγωγή των μετόχων της Teledome προς την Intracom Holdings επιδόθηκε στις 29 Ιουνίου 2018 και η τελευταία απάντησε στρεφόμενη κατά των μετόχων της Teledome επιδιώκοντας την επιδίκαση αποζημίωσης 9,3 εκατ. ευρώ.

Mάλιστα η διοίκηση της Intracom κατηγορεί την Teledome και τους μετόχους της για απάτη εις βάρος της. «H Intracom Holdings κατέθεσε την από 16.07.2018 αγωγή (γεν. αριθ. κατάθεσης 70009/16.07.2018, ειδ. αριθ. κατάθεσης 2590/2018) κατά μετόχων της Teledome, με την οποία επιδιώκει, περαιτέρω, την επιδίκαση αποζημίωσης ύψους 9,3 εκατ. ευρώ, προς αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη από την οριστική αγορά και απόκτηση μετοχών της εν λόγω εταιρείας που αντιπροσώπευαν ποσοστό 39% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής, λόγω τελεσθείσας σε βάρος της Intracom Holdings αδικοπρακτικής απάτης, σε συμπόρευση και με την ποινική διαδικασία που έχει κινήσει η Intracom Holdings κατά μετόχων της Teledome, ως προς τις οποίες η εταιρεία (σ.σ.: Intracom) θα πράξει κάθε τι πρόσφορο και αρμόζον προς ευόδωσή τους». Σημειώνεται ότι τρεις αγωγές της Teledome της περιόδου 2007-2008 κατά της Intracom Holdings, με τις οποίες αιτούνταν αποζημιώσεις δεκάδων εκατ. ευρώ, απορρίφθηκαν τελεσίδικα από τα ελληνικά δικαστήρια στο τέλος του 2017. Η υπόθεση έφθασε μέχρι τον Αρειο Πάγο στον οποίο η Teledome κατέθεσε αίτηση αναίρεσης κατά απόφασης (υπ. αριθμ. 224/2016) του Εφετείου Αθηνών, με την οποία δικαιωνόταν η Intracom Holdings. Βάσει της συμφωνίας του 2007, η Hellas Online, η οποία τότε άνηκε στον όμιλο Intracom Holdings, είχε αποκτήσει το 39% της εταιρείας Teledome και είχε συμφωνήσει στην απόκτηση του 61% των μετοχών μέσω της τριπλής συγχώνευσης των εταιρειών Hellas Online, Unibrain και Teledome.

Πτώχευση

H συμφωνία αυτή που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο του 2007 ακυρώθηκε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. H Τeledome κήρυξε πτώχευση ένα χρόνο αργότερα, όταν ο ΟΤΕ έκλεισε τα κυκλώματα διασύνδεσης του δικτύου της Teledome, λόγω οφειλών της προς τον ίδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή