ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην Grivalia Hospitality το συγκρότημα Amanzoe

g_oikep_a02

Στην πρώτη της εξαγορά ολοκληρωμένου τουριστικού θερέτρου, το οποίο δηλαδή θα συνδυάζει ξενοδοχειακή μονάδα και πολυτελείς τουριστικές κατοικίες, προχωρεί η Grivalia Hospitality, ο τουριστικός βραχίονας της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ. Η εταιρεία συμφώνησε να αποκτήσει το 85% του υπερπολυτελούς συγκροτήματος Amanzoe, που έχει αναπτύξει η Dolphin Capital Partners του κ. Μίλτου Καμπουρίδη, στην περιοχή του Πόρτο Χελίου στην Ερμιονίδα Αργολίδας. Το τίμημα θα ανέλθει σε 5,8 εκατ. ευρώ, αλλά, επιπροσθέτως, οι αγοραστές αναλαμβάνουν και το σύνολο των υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων του Amanzoe, που ανέρχονται σε 76,5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Dolphin θα διατηρήσει υπό τον έλεγχό της τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ενώ, όπως ανέφερε στην «Κ» ο κ. Μίλτος Καμπουρίδης, η εταιρεία έχει και το δικαίωμα απόκτησης ποσοστού έως 30% στο μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι το Amanzoe εκτείνεται σε έκταση περίπου 1.000.000 τ.μ. και περιλαμβάνει υλοποιημένη και σχεδιαζόμενη συνολική δόμηση περίπου 69.000 τ.μ. Ειδικότερα, αφορά το ξενοδοχείο, το οποίο περιλαμβάνει 38 επαύλεις, το Amanzoe Beach Club, το οποίο περιλαμβάνει 8 καμπάνες, εκ των οποίων οι 4 έχουν κατασκευαστεί, καθώς και 4 βίλες, οι οποίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, και 45 βίλες σε ύψωμα (Amanzoe Hilltop Villas), εκ των οποίων 8 έχουν ολοκληρωθεί, 2 είναι υπό κατασκευή και 3 αναμένεται να ξεκινήσουν να κατασκευάζονται στο προσεχές διάστημα. Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών, θα δοθεί ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη και πώληση νέων βιλών, καθώς και στην εισαγωγή νέων τουριστικών προϊόντων, τα οποία θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την επέκταση της ωφέλιμης περιόδου λειτουργίας του συγκροτήματος.

Η συμφωνία Grivalia-Dolphin επεκτείνεται και στο έτερο τουριστικό θέρετρο της τελευταίας στην περιοχή της Ερμιονίδας, το Kilada Hills. Συγκεκριμένα, η Grivalia (μέσω του Amanzoe) θα αποκτήσει αντί ποσού 10 εκατ. ευρώ και έκταση που περιλαμβάνει 20 προνομιακά οικόπεδα στο συγκεκριμένο θέρετρο. Σε αυτά, δρομολογείται η κατασκευή παραθεριστικών κατοικιών, αλλά κι εγκαταστάσεων για την αποκλειστική εξυπηρέτηση των πελατών και των ιδιοκτητών βιλών στο Amanzoe. Το τίμημα θα καταβληθεί υπό την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης των σχετικών συνήθων ελέγχων, καθώς και της έναρξης των κατασκευαστικών εργασιών ανάπτυξης του Jack Nicklaus Signature, γηπέδου γκολφ 18 οπών με Golf Club και Beach Club. Συγκεκριμένα, κατά το ήμισυ με την έναρξη των εργασιών και κατά το υπόλοιπο σε φάσεις, ανάλογα με τα στάδια κατασκευής του γηπέδου γκολφ. Σύμφωνα με τον κ. Καμπουρίδη, με τον τρόπο αυτό, θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη της πρώτης φάσης του έργου του Kilada Hills, που αναμένεται να αποφέρει σημαντική υπεραξία στους μετόχους της DCI, στο Amanzoe αλλά και στους ιδιοκτήτες βιλών στο Amanzoe.

Με τη σειρά του, ο κ. Γιώργος Χρυσικός επισήμανε ότι η απόκτηση του εμβληματικού, όπως το χαρακτήρισε, Amanzoe, η Grivalia Hospitality, η οποία πρόσφατα προχώρησε σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 60 εκατ. ευρώ, αποκτά το τέταρτο κατά σειράν ξενοδοχειακό της ακίνητο και δεύτερο πλήρως λειτουργικό, καθώς το Pearl Island του Παναμά και τα Αστέρια της Γλυφάδας ακόμα βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης.