ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα πρόταση για το «Υγεία» κατέθεσε η Apostolopoulos Holdings

03s6ygeia

Με την έγκριση του συνόλου των θεμάτων από την πλειοψηφία των μετόχων και την καταψήφισή τους από τον βασικό μέτοχο, την Apostolopoulos Holdings, ολοκληρώθηκε η αναβληθείσα για χθες τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του θεραπευτηρίου «Υγεία». Στη γενική συνέλευση η Apostolopoulos Holdings (κάτοχος του 5,18% του μετοχικού κεφαλαίου και εκ των διεκδικητών του «Υγεία»), με επιστολή που ανέγνωσε ο νομικός της εκπρόσωπος, κατέθεσε νέα πρόταση σύμφωνα με την οποία δύναται να βελτιώσει την πρόταση που έχει καταθέσει ακόμη και άνω του 1 ευρώ ανά μετοχή.Να σημειωθεί ότι η MIG, στον έλεγχο της οποίας βρίσκεται το «Υγεία», έχει κάνει αποδεκτή την πρόταση του CVC Capital (μέσω της Hellenic Healthcare SA RL) που προσέφερε 0,95 ευρώ ανά μετοχή, όσο δηλαδή η αντιπροσφορά που υπέβαλε στη συνέχεια το σχήμα Apostolopoulos Holdings – HIG Capital.

Η απόφαση της MIG βασίστηκε στο γεγονός ότι η προσφορά του σχήματος Apostolopoulos Holdings – HIG Capital κατατέθηκε υπό την προϋπόθεση της διεξαγωγής due diligence και περιελάμβανε χρηματοδοτικές αιρέσεις.

Αντίθετα, η πρόταση της Hellenic Healthcare ήταν δεσμευτική και χωρίς χρηματοδοτικές αιρέσεις, ενώ είχε προηγηθεί νομικός και οικονομικός έλεγχος στον όμιλο. Η πρόταση εξαγοράς και το συνολικό τίμημα που προσέφερε το CVC ανέρχεται στα 204 εκατ. ευρώ.

Η σχετική πρόταση έχει γίνει δεκτή και επρόκειτο να εγκριθεί στη γενική συνέλευση του ομίλου της MIG στα τέλη Ιουλίου. Εντούτοις, η έγκριση των σχετικών αποφάσεων παραπέμφθηκε για τη νέα γενική συνέλευση που έχει οριστεί για τις 25 Αυγούστου μετά αίτημα που υπέβαλε ένας εκ των μετόχων της MIG και συγκεκριμένα ο κ. Θεόδωρος Τζώρτζης.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας κατέχει το 8,3% των μετοχών της MIG μέσω των Γιόχεν Μίλερ, «Deutsche Bank AG Frankfurt Clients A/C» και «Angel Ναυτιλιακή – Τουριστική – Ξενοδοχειακή Εμπορική Α.Ε.».

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή γενική συνέλευση του «Υγεία», η διαδικασία συνεχίστηκε χωρίς να υπάρξει τοποθέτηση επί της επιστολής και, όπως αναφέρθηκε, οι μέτοχοι ενέκριναν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του «Υγεία» κ. Παπανικολάου ανέφερε πως το 2017 ήταν η καλύτερη χρονιά των τελευταίων ετών για την πρόοδο και την εξέλιξη του ομίλου.

Παράλληλα, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης σημείωσε πως η μέχρι σήμερα πορεία του ομίλου για το 2018 είναι ιδιαίτερα θετική.