Συνεργασία της Westnet με τη Sharp στη διανομή λευκών οικιακών συσκευών

Συνεργασία της Westnet με τη Sharp στη διανομή λευκών οικιακών συσκευών

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κατηγορία των ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, των λεγόμενων λευκών συσκευών, εισέρχεται η Westnet, μέλος του ομίλου Olympia (με ιδρυτή τον Πάνο Γερμανό). Η είσοδός της σε αυτή την κατηγορία γίνεται μέσω της σύναψης συμφωνίας αποκλειστικής συνεργασίας με τη Sharp και προβλέπει την αποκλειστική διανομή από τη Westnet σειράς προϊόντων, όπως ψυγεία, ψυγειοκαταψύκτες, κουζίνες, φούρνοι, πλυντήρια ρούχων και πιάτων, στην ελληνική αγορά.

Με την αφορμή της έναρξης της νέας συνεργασίας, ο εμπορικός διευθυντής της Westnet Γιώργος Δαβιώτης δήλωσε: «Υλοποιώντας το πλάνο ανάπτυξης της Westnet κατορθώσαμε να ολοκληρώσουμε ένα ακόμα βήμα, την είσοδό μας στην αγορά των λευκών συσκευών. Είναι σημαντικό ότι στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε αρωγό ένα σημαντικό και αναγνωρίσιμο σήμα, αυτό της Sharp. Το σήμα της Sharp είναι ταυτόσημο παγκοσμίως με την ποιότητα και την τεχνολογική εξέλιξη και είμαστε σίγουροι πως οι Ελληνες καταναλωτές θα εκτιμήσουν ιδιαιτέρως τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την αξιοπιστία και φυσικά τον κορυφαίο σχεδιασμό των προϊόντων της». Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη η Westnet αντιπροσωπεύει μεγάλους κατασκευαστές της παγκόσμιας αγοράς, όπως τις ΗP Inc. & HP Enterprise, Microsoft, Samsung, LG, Canon, Logitech, Corsair, Philips, Eset, Creative και TP-Link, ενώ κατέχει κι αποκλειστικά συμβόλαια διανομής με κατασκευαστές όπως οι Asus, Lenovo, Motorola, Sharp, Fujitsu, Hitachi, Toshiba, Polaroid και Trust. Στους πελάτες της, πέρα από τις εταιρείες του ομίλου Olympia, συγκαταλέγονται και άλλες μεγάλες αλυσίδες, όπως η «Κωτσόβολος», Media Markt, Leroy Merlin, The Mart, ElectroNet, Expert, Welcome Stores και άλλες, καθώς και οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας (Cosmote, Wind και Vodafone). H Westnet Distribution A.E. (όπως είναι η πλήρης επωνυμία της εταιρείας) ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2005, αναλαμβάνοντας ένα μήνα μετά την επίσημη διανομή του συνόλου των προϊόντων της Hewlett Packard Hellas. Ακολουθούν τα επόμενα χρόνια συμφωνίες και με άλλους γνωστούς κατασκευαστές και το 2017 η Westnet επεκτείνεται στην Κύπρο, ιδρύοντας εκεί θυγατρική εταιρεία. Σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό της για την οικονομική χρήση του 2017, ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε σε 90,98 εκατ. ευρώ έναντι 91,92 εκατ. ευρώ το 2016. Τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 1,99 εκατ. ευρώ έναντι 2,84 εκατ. ευρώ το 2016, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν το 2017 σε 128.166 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή