Αύξηση τζίρου κατά 3,7% για τη Wind το β΄τρίμηνο

Αύξηση τζίρου κατά 3,7% για τη Wind το β΄τρίμηνο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση συνολικών εσόδων από υπηρεσίες κατά 3,7% σε ετήσια βάση στα 126,9 εκατ. ευρώ και των προσαρμοσμένων κερδών EBITDA κατά 21,2% στα 27,9 εκατομμύρια ανακοίνωσε η Wind Ελλάς για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Τα έσοδα κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκαν κατά 4,3% σε ετήσια βάση και αντίστοιχα τα έσοδα σταθερής τηλεφωνίας αυξήθηκαν κατά 2,6%.

Οι πελάτες κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας έφτασαν τα 3,8 εκατομμύρια όπως αναφέρει η εταιρεία και συνεχίστηκε η ραγδαία ανάπτυξη στη χρήση των υπηρεσιών data μέσω smartphone με ετήσιους ρυθμούς της τάξης του 87,1%. Επιπλέον, στη διάρκεια της περιόδου διπλασιάστηκαν τα έσοδα περιαγωγής, καθώς αυξήθηκαν οι ξένοι επισκέπτες στη χώρα μας και η χρήση data σε περιαγωγή.

Οι πελάτες σταθερής τηλεφωνίας της Wind αυξήθηκαν συνολικά κατά 3,9% φτάνοντας τις 603 χιλιάδες και οι πελάτες υπηρεσιών NGA (VDSL, FTTC, FTTH) κατά 35,7%. «Η στρατηγική σύγκλισης που ακολουθεί η Wind συνεχίστηκε επιτυχώς το δεύτερο τρίμηνο και 224.000 νοικοκυριά απολαμβάνουν κινητή, σταθερή και γρήγορο Internet από την εταιρεία, ενώ η στρατηγική ενισχύθηκε περαιτέρω από τη νέα συνδρομητική πλατφόρμα τηλεοπτικού περιεχομένου Wind Vision, που σε δύο μήνες από το λανσάρισμά της προσείλκυσε σχεδόν 10.000 συνδρομητές», αναφέρει η εταιρεία.

Στην κινητή τηλεφωνία, η Wind δηλώνει πως έχει επιτύχει κάλυψη 4G και 4G+ πάνω από 89% και χαρακτηρίζει απόλυτα εφικτό τον στόχο να φτάσει σε κάλυψη 95% μέχρι το τέλος του 2018. Στη σταθερή τηλεφωνία, το πλάνο ανάπτυξης του δικτύου νέας γενιάς προχωρεί και η εταιρεία δηλώνει πως θα έχει ολοκληρώσει το 50% της κάλυψης με υπηρεσίες οπτικών ινών στις περιοχές που της έχουν παραχωρηθεί μέχρι τα τέλη του 2018. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την υλοποίηση επενδύσεων ύψους 46,5 εκατ. κατά το πρώτο μισό του 2018 και εκτιμά ότι το έτος θα κλείσει με επενδυμένα κεφάλαια περίπου 100 εκατ.

«Η προσήλωσή μας στην ικανοποίηση των συνδρομητών μας μέσα από συνεχείς επενδύσεις σε υποδομές νέας γενιάς, νέα προϊόντα και άριστη εξυπηρέτηση αποδίδει καρπούς και πλέον η Wind καταγράφει 10 τρίμηνα συνεχιζόμενης ανάπτυξης», σημειώνει ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Wind Ελλάς Νάσος Ζαρκαλής. «Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε περισσότερες λύσεις και να δώσουμε περαιτέρω ώθηση στη σύγκλιση», προσθέτει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή