Κατά 2,4% ενισχύθηκε ο τζίρος της Intralot το πρώτο εξάμηνο

Κατά 2,4% ενισχύθηκε ο τζίρος της Intralot το πρώτο εξάμηνο

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αύξηση εσόδων 2,4%, στα 547,6 εκατ. ευρώ, έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2018 η Intralot, ενώ, βάσει σταθερής συναλλαγματικής ισοτιμίας, η αύξηση ήταν 11,4%. Οι καθαρές πωλήσεις ύστερα από κέρδη νικητών (GGR) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες αυξήθηκαν κατά 0,7%. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 80,1 εκατ. ευρώ, υποχωρώντας κατά 2,4% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2017. Βάσει, ωστόσο, σταθερής συναλλαγματικής ισοτιμίας, τα EBITDA ενισχύθηκαν φέτος κατά 12,1%.

Το αθλητικό στοίχημα είχε τη μεγαλύτερη συνεισφορά στον κύκλο εργασιών του ομίλου, αποτελώντας το 58,3% των εσόδων της Intralot, μερίδιο αυξημένο κατά 9,5% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2017. Ακολουθούν τα παιχνίδια λοταρίας με συνεισφορά 29,6% στον κύκλο εργασιών του ομίλου, τα συμβόλαια τεχνολογίας αποτέλεσαν το 6,7%, τα VLT’s (παιγνιομηχανές) το 2,8% των συνολικών εσόδων, ενώ οι ιπποδρομίες αντιπροσωπεύουν το 2,6% των εσόδων της Intralot.

Από τους τρεις τομείς δραστηριότητας ο μεγαλύτερος, που είναι η λειτουργία τυχερών παιχνιδιών, είχε έσοδα 382,2 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 3,4%.

Η αύξηση αυτή οφείλεται σε υψηλότερα έσοδα στη Βουλγαρία, στην Πολωνία και στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ υπήρχαν απώλειες στην Κύπρο (συνέπεια της αναστολής της άδειας της Intralot εκεί το δ΄ τρίμηνο του 2017) και στην Αργεντινή.

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, 8,2%, κατέγραψε ο τομέας «Συμβόλαια Διαχείρισης Τυχερών Παιχνιδιών», με την αύξηση των πωλήσεων να προέρχεται κυρίως από το Μαρόκο και την Τουρκία. Μείωση, από την άλλη, 3,8%, καταγράφηκε στον τομέα «Συμβάσεις Τεχνολογίας και Υπηρεσιών Υποστήριξης», καθώς παρατηρήθηκε μείωση των επιδόσεων σε Αυστραλία, Αργεντινή και Χιλή. Αντιθέτως, σημειώθηκαν καλύτερες επιδόσεις στις ΗΠΑ.

Οι καθαρές επενδύσεις κατά το α΄ εξάμηνο του 2018 ανήλθαν σε 42,4 εκατ. ευρώ έναντι 41,2 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2017. Βασικοί πυλώνες ήταν οι αυξημένες επενδύσεις στις ΗΠΑ και η τελευταία δόση σχετικά με τη στρατηγική συνεργασία με την Amelco. Ο καθαρός δανεισμός κατά την 30ή Ιουνίου 2018 διαμορφώθηκε σε 572,5 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 61,8 εκατ. ευρώ σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου 2017. Στις 30 Ιουνίου 2018 η εταιρεία προέβη σε επαναγορά ομολόγων της, κίνηση στην οποία είναι πιθανό να προχωρήσει ξανά, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων της, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν μελλοντικά στην αγορά.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Αντ. Κεραστάρη, η προσοχή της Intralot επικεντρώνεται «στις τεράστιες ευκαιρίες της νεοσύστατης αγοράς αθλητικού στοιχήματος των ΗΠΑ, μετά την ανάκληση της ομοσπονδιακής απαγόρευσης τον περασμένο Μάιο, καθώς και σε σειρά από αναθέσεις κατόπιν διαγωνισμών που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα σε ώριμες αγορές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή