Στα 13,5 εκατ. τα κέρδη της Interamerican το α΄ εξάμηνο

Στα 13,5 εκατ. τα κέρδη της Interamerican το α΄ εξάμηνο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σταθερή πορεία κερδοφορίας παρέμεινε η Interamerican κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σημειώνοντας κέρδη προ φόρων 13,5 εκατ. ευρώ και λειτουργικά (επαναλαμβανόμενα) κέρδη 10,6 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 7% έναντι του περυσινού εξαμήνου.

Αξιοσημείωτη είναι η συμβολή στην κερδοφορία των ασφαλιστικών εργασιών, το ύψος των οποίων ανήλθε στο τέλος εξαμήνου στα 184,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 4,2% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο. Οπως σημειώνει σε δήλωσή του διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Γιάννης Καντώρος, «σε μια περίοδο υψηλών απαιτήσεων και στη βάση ενός φιλόδοξου πλάνου για τη βιώσιμη ανάπτυξη του ομίλου, οι επιδόσεις της Interamerican είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές, δεδομένου ότι υλοποιούνται παράλληλα με κρίσιμα έργα, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός σε όλες τις λειτουργίες που θα ενισχύσει την ηγετική της θέση στην αγορά». Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τις ασφαλιστικές εργασίες, η Interamerican κατέγραψε το πρώτο εξάμηνο αύξηση κατά 10,1% των εργασιών στις γενικές ασφαλίσεις, το ύψος των οποίων ανήλθε στα 103,4 εκατ. ευρώ.

Υπογραμμίζεται η αύξηση κατά 10% στην παραγωγή του κλάδου οχημάτων, με 269.443 ασφαλισμένα οχήματα από την Interamerican και 339.437 από την Anytime, που έχει ξεκινήσει από το 2017 δραστηριότητα και στην Κύπρο. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η αύξηση της παραγωγής και στους κλάδους πυρός (18,2%), αστικής ευθύνης (24,3%), μεταφορών (41,4%) και σκαφών (29,6%). Στον τομέα υγείας, τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν στα 52,5 εκατ. έναντι 49,8 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο 2017, καταγράφοντας αύξηση 5,5%. Στις ασφαλίσεις ζωής, η παραγωγή ασφαλίστρων έφθασε στα 28,8 εκατ. ευρώ, έναντι 33,5 εκατ. πέρυσι. Στα αποτελέσματα περιλαμβάνονται και αυτά τις Interamerican βοήθειας, που σημείωσε παραγωγή 15,7 εκατ. ευρώ.

H φερεγγυότητα του ομίλου παραμένει υψηλή και διαμορφώθηκε στο 163% για την εταιρεία ζωής, στο 194% για την εταιρεία ζημιών και στο 138% για την εταιρεία βοήθειας. Η εταιρεία απέδωσε αυξημένο μέρισμα πέρυσι στους μετόχους της και ο μητρικός όμιλος ACHMEA ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων 200 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή