Χτίζοντας ένα κοινό μέλλον. Μαζί

Χτίζοντας ένα κοινό μέλλον. Μαζί

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αμερική είναι η Τιμώμενη Χώρα της φετινής, 83ης ΔΕΘ, και ως επίτιμος καλεσμένος φέρνει μαζί της ένα μήνυμα που περικλείει την πεμπτουσία της δημιουργίας και της εξέλιξης. Το μήνυμα της επαφής και της συνεργασίας.

Στο επίκεντρο αυτής της φιλοξενίας, βρίσκονται διακεκριμένοι ομιλητές και κορυφαίες αμερικανικές εταιρείες που θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την επιτομή της Καινοτομίας και της Τεχνολογίας, μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες που το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει και να ζήσει από κοντά.

Χτίζοντας ένα κοινό μέλλον. Μαζί-1

Σε αυτό το πλαίσιο, η καμπάνια #makingithappen προσκαλεί τον κόσμο να οραματιστεί, να συνεργαστεί και να δημιουργήσει με κεντρικό μήνυμα “Χτίζοντας ένα κοινό μέλλον. Μαζί”. Αντλούμε έμπνευση από τις κοινές μας προκλήσεις και μοιραζόμαστε το πάθος για εξέλιξη. Ξεπερνάμε τα εμπόδια και προχωράμε τον κόσμο μας παραπέρα. Κάνουμε το μέλλον πράξη. Μαζί.

Και ποιος καλύτερος από το να μας εμπνεύσει, αν όχι εκείνοι που χάραξαν πρώτοι το δρόμο της συνεργασίας και της καινοτομίας; Οκτώ άνθρωποι με διαφορετικές διαδρομές, από τους χώρους της Τεχνολογίας, της Εκπαίδευσης, των Επιστημών, της Τέχνης και του Πολιτισμού, της Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας, άνθρωποι που είτε έζησαν, σπούδασαν και δημιούργησαν στην Αμερική είτε απλώς ήρθαν ή έρχονται σε συνεργασία με αμερικανικούς φορείς και επιχειρήσεις, μοιράζονται μαζί μας τις αξίες και το όραμα, την εμπειρία και την τεχνογνωσία, τα στοιχεία εκείνα που αποκόμισαν ως οφέλη από την αλληλεπίδραση και τη σχέση τους με την Αμερική.

Χτίζοντας ένα κοινό μέλλον. Μαζί-2

Την ίδια στιγμή, 7 καλλιτέχνες, εμπνέονται από τις εμπειρίες τους και δημιουργούν σε πραγματικό χρόνο ένα έργο τέχνης, ένα installation, που αλλάζει διαρκώς μορφή και μετατρέπεται σε έναν ζωντανό οργανισμό που αντανακλά το μήνυμα της συλλογικότητας, της διάδρασης και της καινοτομίας μέσω της συνεργασίας. Ένα συλλογικό έργο τέχνης, μια in situ εγκατάσταση, ένα αμάλγαμα εμπειριών που αντικατοπτρίζει την ισχυρή σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αμερική.

Στο usatif2018.gr μπορεί κανείς να βρει όλες τις πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της Αμερικής ως Τιμώμενη Χώρα στη ΔΕΘ, ενώ κάθε βήμα της καμπάνιας καταγράφεται στο makingithappen.gr. Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει ιδέες που πρέπει να γνωρίζει και έμπνευση που αξίζει να μοιραστεί, ενώ ταυτόχρονα γίνεται μάρτυρας του πώς, ως πολίτες μιας εξωστρεφούς κοινωνίας που συνεργάζεται και τολμά, μπορούμε να ξεπεράσουμε τα όποια τοπικά εμπόδια και να προχωρήσουμε τον κόσμο μας στο μέλλον: Μαζί.

https://www.facebook.com/makingithappengr/

www.makingithappen.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή