Νέα πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού ετοιμάζει ο όμιλος ΟΠΑΠ

Νέα πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού ετοιμάζει ο όμιλος ΟΠΑΠ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα διαδικτυακή (online) πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού φέρνει ο ΟΠΑΠ. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΠΑΠ Ντάμιαν Κόουπ, μιλώντας χθες προς τους αναλυτές με αφορμή τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου 2018, σημείωσε ότι η έναρξη της λειτουργίας της νέας πλατφόρμας θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων. Σύμφωνα με τον κ. Κόουπ, η νέα πλατφόρμα θα προσφέρει καλές αποδόσεις και θα συμβάλει έτσι ώστε ο ΟΠΑΠ να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρει η ανερχόμενη online αγορά τυχερών παιγνίων.

Σε ό,τι αφορά το επίγειο δίκτυο, ο ΟΠΑΠ αναπτύσσεται τόσο προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των πρακτορείων του όσο και προς την κατεύθυνση της επέκτασης του δικτύου των καταστημάτων Play.

Οσον αφορά τα πρακτορεία, ο Οργανισμός λειτούργησε 300 νέα καταστήματα μέσα στο 2018 σε αντικατάσταση ή/και σε ανανέωση των 500 πρακτορείων που έκλεισαν, λόγω του ότι οι πράκτορές τους δεν υπέγραψαν τη νέα εμπορική συμφωνία της εταιρείας.

Αναφορικά με τα καταστήματα (gaming halls) Play, o κ. Kόουπ είπε ότι ήδη λειτουργούν 316 χώροι, με στόχο μέχρι το τέλος του έτους θα ανέλθουν σε 350.

Tα λειτουργούντα καταστήματα φιλοξενούν ήδη 16.000 παιγνιομηχανές (VLTs) και στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να λειτουργήσουν επιπλέον 3.000 έως 4.000 μηχανές. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ έχει δεσμευθεί να εγκαταστήσει συνολικά 25.000 παιγνιομηχανές (VLTs).

Παράλληλα ο Οργανισμός σκοπεύει να αυξήσει τις εγκατεστημένες μηχανές στοιχηματισμού (SSBTs) και από 4.000 που έχουν εγκατασταθεί σε περίπου 2.000 πρακτορεία, στόχος είναι να φτάσουν τις 5.000 έως το τέλος του έτους. Στις μηχανές αυτές οι παίκτες του ΟΠΑΠ μπορούν να στοιχηματίσουν αποτελέσματα σε εικονικούς αγώνες (virtual games). Μάλιστα ο Οργανισμός σκοπεύει σύντομα να φέρει και μια νέα έκδοση των εικονικών παιχνιδιών, από την Inspired Entertainment, μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του έτους.

«Kλειδί» σε όλα αυτά, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ, είναι ο τεχνολογικός μετασχηματισμός της εταιρείας. Ο ΟΠΑΠ διαθέτει δεκάδες εκατ. ευρώ για τον εκσυχρονισμό των μηχανογραφικών εγκαταστάσεών του με στόχο την επαρκή υποστήριξη των παιχνιδιών του. «Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα (επενδυτικά) προγράμματα αυτού του είδους που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ευρώπη, με την εγκατάσταση περισσότερων από 50.000 νέων διαφορετικών συσκευών. Το έργο αυτό θέτει γερά θεμέλια για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών και για μελλοντικά οφέλη για τους πράκτορές μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόουπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή