Εκδοση ομολογιακού δανείου έως 24 εκατ. από Trastor

Εκδοση ομολογιακού δανείου έως 24 εκατ. από Trastor

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύει τη ρευστότητά της ενόψει νέων ευκαιριών στην αγορά ακινήτων η Trastor ΑΕΕΑΠ, καθώς, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας για την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου συνολικής αξίας έως 24 εκατ. ευρώ. Το νέο δάνειο θα καλυφθεί στο σύνολό του από την Τράπεζα Πειραιώς και την Piraeus Leasing και θα είναι διάρκειας πέντε συν δύο ετών. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία θα καλύψει τις φετινές χρηματοδοτικές ανάγκες της, καθώς επιδιώκει την πραγματοποίηση επενδύσεων 40 εκατ. ευρώ (διπλάσιες από το 2017), έχοντας ήδη δαπανήσει περί τα 17,45 εκατ. ευρώ για την απόκτηση νέων ακινήτων. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, κατά το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το τέλος του έτους, εκτιμάται ότι θα πολλαπλασιαστούν οι επενδυτικές ευκαιρίες, λόγω της εντατικοποίησης της διαδικασίας πώλησης χαρτοφυλακίων ακινήτων απευθείας από τις τράπεζες, ή μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, προκειμένου να επιτευχθούν οι απαιτούμενοι στόχοι. Ως εκ τούτου, κρίνεται απαραίτητη η συγκεκριμένη «ένεση» ρευστότητας, ώστε να είναι σε θέση η Trastor να ανταγωνιστεί τόσο τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου των ΑΕΕΑΠ, που επίσης έχουν προβεί σε ανάλογες κινήσεις, όσο και τα ξένα funds, τα οποία επίσης έχουν κινηθεί αρκετά επιθετικά στην ελληνική αγορά ακινήτων ήδη από το τέλος του 2017.

Υπενθυμίζεται ότι από την προ διετίας είσοδο του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου Varde Partners ως στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της Trastor, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε σημαντικές νέες επενδύσεις, αξίας πλησίον των 40 εκατ. ευρώ. Μία από τις πιο πρόσφατες αφορά την απόκτηση δύο νέων ακινήτων αντί συνολικού ποσού 6,6 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, αποκτήθηκε αυτοτελές κτίριο γραφείων στη λεωφ. Μεσογείων 515 στην Αγία Παρασκευή. Πρόκειται για κτίριο άνω των 5.000 τ.μ. με ισόγειο κατάστημα, με το τίμημα να ανέρχεται σε 4,25 εκατ. ευρώ. Επίσης αποκτήθηκε και οριζόντια ιδιοκτησία (έκτος όροφος) επιφανείας 917 τ.μ. σε κτίριο γραφείων/καταστημάτων στην οδό Θεοφάνους 4 στην Αθήνα.

Φέτος, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, η κύρια στόχευση της εταιρείας είναι η ενίσχυση της παρουσίας στην αγορά γραφείων, με την απόκτηση κτιρίων σε όσο το δυνατόν καλύτερα σημεία της πρωτεύουσας, καθώς, πέραν των παραπάνω, αποκτήθηκε και το 80% (περίπου 4.000 τ.μ.) του κτιρίου γραφείων Kronos Business Center στο Μαρούσι, αντί ποσού 6,5 εκατ. ευρώ. Πωλήτρια ήταν η Lamda Development. Το κτίριο είναι μισθωμένο στο σύνολό του σε πολυεθνικές εταιρείες, όπως Procter & Gamble Hellas και Hyatt Regency.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή