Σύγκριση τιμών κλινικών μέσω πλατφόρμας από την BookingClinic

Σύγκριση τιμών κλινικών μέσω πλατφόρμας από την BookingClinic

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιατρό και θεραπευτική κλινική, με λίγα «κλικ», μπορεί να εντοπίσει ο χρήστης της πλατφόρμας που έχει δημιουργήσει η νεοφυής εταιρεία BookingClinic, βοηθώντας τον ασθενή να αναζητήσει εύκολα και χωρίς κόπο θεραπεία ή νοσηλεία σε μια κλινική ή σε κάποιο ιατρικό κέντρο.

Οπως επισημαίνει μία εκ των συνιδρυτών της εταιρείας, η Βασιλεία Χατζηστεργίου, «πρόκειται για μια εύκολη και φιλική πλατφόρμα που παρέχει αξιόπιστες και διαφανείς πληροφορίες προκειμένου ο χρήστης να αναζητήσει, να συγκρίνει και τελικά να κάνει ηλεκτρονική κράτηση για τη θεραπεία που έχει ανάγκη, στην καλύτερη τιμή και στην κλινική που προτιμά, εξοικονομώντας έτσι χρήμα και χρόνο». Η χρήση της πλατφόρμας είναι δωρεάν τόσο για τον χρήστη όσο και για τους γιατρούς και τις κλινικές που θέλουν να ενταχθούν στην υπηρεσία, ενώ παράλληλα παρουσιάζει την αξιολόγηση που έχουν κάνει χρήστες για τη νοσηλεία τους στην κλινική και την αλληλεπίδρασή τους με τον γιατρό. Η κ. Χατζηστεργίου αναφέρει ότι «ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τον γιατρό που επιθυμεί και να πραγματοποιήσει μαζί του ακόμη και video call».

Σημειώνεται ότι ο χρήστης πληρώνει ως προκαταβολή το 10% του ποσού της θεραπείας για να επιβεβαιώσει την κράτησή του, ενώ λίγο πριν από την είσοδό του στην κλινική μπορεί να ολοκληρώσει το σύνολο της πληρωμής. Η πρωτοβουλία για την εκπόνηση του εγχειρήματος αποτελεί μάλιστα υπόθεση… οικογενειακή, δεδομένου ότι η οικογένεια Χατζηστεργίου συμμετέχει ενεργά στην εταιρεία ενώ η ομάδα έχει ήδη στελεχωθεί και με επιπλέον δυναμικό, μέσα από την παρουσία τριών managers του ιδιωτικού τομέα, δύο γιατρών, ενός business analyst και ενός ΙΤ expert.

Τώρα η ομάδα της εταιρείας βρίσκεται στην Πορτογαλία, στη διοργάνωση των Innostars Awards του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Τεχνολογίας, διεκδικώντας μεταξύ άλλων 25 εταιρειών ένα υψηλό ποσό χρηματοδότησης. Αυτό την κατατάσσει αυτόματα σε μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές startups του κλάδου υγείας, ύστερα από αξιολόγηση 160 εταιρειών. Παρότι η BookingClinic μετράει μόνον ένα χρόνο ζωής, έχει κατορθώσει να συνάψει συμφωνίες με 17 ιατρικά κέντρα, σε τρεις χώρες, με τη συμμέτοχη 120 γιατρών και τη διάθεση στο κοινό πακέτων για 166 θεραπείες.

Κλινικές όπως η Euromedica, η «Γένεσις», αλλά και Doctors Hospital, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσω της πλατφόρμας, ενώ συμμετέχουν και κέντρα ιατρικής αποκατάστασης όπως είναι η «Αρωγή» και η «Αναγέννηση». Σε αυτές προστίθενται και κλινικές από τη Ρουμανία όπως το Monza Hospital Ares, αλλά και από την Κροατία, ενώ για τη διασφάλιση και των ασθενών, στο χαρτοφυλάκιο των συνεργασιών της έχει προστεθεί και η ασφαλιστική Interlife.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή