Δεν αφορά τη «Μασούτης» η δέσμευση της περιουσίας της Προμηθευτικής

Δεν αφορά τη «Μασούτης» η δέσμευση της περιουσίας της Προμηθευτικής

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καμία συνέπεια δεν έχει για τη «Μασούτης» η χθεσινή απόφαση των δικαστικών αρχών να δεσμευθεί η κινητή και ακίνητη περιουσία της εταιρείας Προμηθευτική Τροφίμων Α.Ε., η οποία εξαγοράστηκε πριν από μερικούς μήνες από τον όμιλο Μασούτη. Αυτό επισημαίνουν στελέχη της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας μιλώντας στην «Κ», ενώ παράλληλα σε ανακοίνωσή της η εταιρεία προειδοποιεί σε προσφυγή στη Δικαιοσύνη για όσους προσβάλλουν και συκοφαντούν τη φήμη της.

Οι δικηγόροι

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό χθες από τη δικηγορική εταιρεία «Ν. Αγαπηνός», η δέσμευση της περιουσίας της Προμηθευτικής, συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζικών λογαριασμών της, διετάχθη ύστερα από προσφυγή στο δικαστήριο δύο εταιρειών που διατηρούσαν απαιτήσεις ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ κατά της Προμηθευτικής Κρεάτων.

Σημειώνεται εδώ ότι η Προμηθευτική Κρεάτων είναι ανεξάρτητη από την εταιρεία Προμηθευτική Τροφίμων. Συνεργαζόταν, ωστόσο, αποκλειστικά με την Προμηθευτική Τροφίμων, λειτουργώντας τα κρεοπωλεία εντός των καταστημάτων της τελευταίας.

Η «Μασούτης» δεν θέλησε να συνεχίσει τη συνεργασία με την «Προμηθευτική Κρεάτων», καθώς διαθέτει στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης τη δική της πρότυπη καθετοποιημένη μονάδα για τις ανάγκες του δικτύου της. Ωστόσο, προχώρησε σε πρόταση συνεργασίας προς όλους τους κρεοπώλες που απασχολούνταν στην Προμηθευτική Κρεάτων, προκειμένου αυτοί να απασχολούνται ως εργαζόμενοι στη «Μασούτης», πρόταση που η πλειονότητά τους έχει αποδεχθεί.

Η χθεσινή εξέλιξη με την προσωρινή διαταγή δέσμευσης περιουσίας της Προμηθευτικής Τροφίμων προέκυψε ως εξής: η Προμηθευτική Κρεάτων είχε απαιτήσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ από την Προμηθευτική Τροφίμων, ενώ προμηθευτές της Προμηθευτικής Κρεάτων ήγειραν αξιώσεις για απαιτήσεις ύψους 1,5 με 1,7 εκατ. ευρώ.

Το προηγούμενο διάστημα φέρεται να υπήρξαν συζητήσεις μεταξύ της «Μασούτης» και της Προμηθευτικής Κρεάτων προκειμένου να υπάρξει συμβιβασμός, ο οποίος, όμως, προφανώς δεν επετεύχθη.

Η ανακοίνωση

Η «Μασούτης» σε χθεσινή ανακοίνωσή της υποστηρίζει: «Το τελευταίο διάστημα και μετά τη δημοσίευση της εξαγοράς της εταιρείας Προμηθευτική Τροφίμων Α.Ε. από την εταιρεία Δ. Μασούτης Α.Ε., υπάρχει προσπάθεια συγκεκριμένων εταιρειών να εμπλέξουν την Προμηθευτική σε δικαστικές διαμάχες για διαφορές που έχουν οι τελευταίες με άλλα νομικά πρόσωπα, με τα οποία η Προμηθευτική Τροφίμων Α.Ε. είτε δεν έχει καμία συνεργασία, είτε είχε συνεργασία κατά το παρελθόν και αυτή έχει λήξει. Οι υποθέσεις αυτές θα κριθούν από τα αρμόδια δικαστήρια και η εταιρεία μας θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια εναντίον όσων προσώπων, φυσικών ή νομικών, διασύρουν, προσβάλλουν και συκοφαντούν τη φήμη της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή