Στη φοιτητική κατοικία επενδύει η Εθνική Πανγαία

Στη φοιτητική κατοικία επενδύει η Εθνική Πανγαία

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανάπτυξη φοιτητικών κατοικιών στην πόλη της Θεσσαλονίκης προχωρεί η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, η οποία πριν από λίγες ημέρες προχώρησε στην απόκτηση διατηρητέου ακινήτου κοντά στα γνωστά Λαδάδικα, το οποίο σχεδιάζει να ανακατασκευάσει και να εκμισθώνει σε φοιτητές. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη χρήση, σε συνδυασμό και με ξενοδοχείο της αλυσίδας Moxy, δρομολογείται και στην πόλη της Πάτρας. Στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, η εταιρεία δαπάνησε 1,26 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του κτιρίου και εκτιμάται ότι θα καταβάλει επιπλέον 2,7 εκατ. ευρώ για τη διαμόρφωσή του σε διαμερίσματα, που θα απευθύνονται στους φοιτητές της πόλης.

Παράλληλα, στο τέλος Ιουλίου, η εισηγμένη απέκτησε κι ένα οικόπεδο στο Μαρούσι, αντί ποσού 4,2 εκατ. ευρώ. Το οικόπεδο είναι επιφάνειας 5.200 τ.μ. και αναμένεται σύντομα να εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια, με στόχο την ανάπτυξη ενός σύγχρονου κτιρίου γραφείων. Ηδη, για τον σκοπό αυτό, η εταιρεία συζητά με ενδιαφερόμενους μισθωτές. Συνολικά, από τις αρχές του έτους, η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ έχει υλοποιήσει επενδύσεις ύψους άνω των 56 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει και σε νέες συμφωνίες εκμίσθωσης σε ακίνητα, από τα οποία επέλεξε να αποχωρήσει νωρίτερα εντός του έτους η Εθνική Τράπεζα. Χαρακτηριστικότερη περίπτωση είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά νεοκλασικά κτίρια της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και 28ης Οκτωβρίου (πρώην Πατησίων) στην πλατεία Ομονοίας. Στο εν λόγω ακίνητο, η Εθνική Πανγαία έχει συμφωνήσει με την αλυσίδα Galerie de Beaute για την εκμίσθωση 1.100 τ.μ., ενώ επιπλέον 370 τ.μ. λειτουργούν ήδη ως κατάστημα της δανικής πολυεθνικής αλυσίδας με είδη σπιτιού Flying Tiger. Η Εθνική Τράπεζα συνεχίζει να εκμισθώνει 2.700 τ.μ. ως χώρους γραφείων στο συγκεκριμένο ακίνητο.

Κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου εξαμήνου, η εισηγμένη ενίσχυσε τα κέρδη μετά από φόρους κατά 57% σε 64,7 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 41,2 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Κύριος λόγος ήταν τα κέρδη από την αναπροσαρμογή των επενδύσεων σε ακίνητα, τα οποία φέτος ήταν της τάξεως των 29,7 εκατ. ευρώ, έναντι 6,9 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 60,7 εκατ. ευρώ, έναντι 57,9 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του πρώτου εξαμήνου, η Εθνική Πανγαία διέθετε ένα χαρτοφυλάκιο από 345 ακίνητα συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας 1,04 εκατ. τ.μ. και αξίας1,65 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή