Αύξηση πωλήσεων και κερδών για την Πλαίσιο Computers το α΄ εξάμηνο

Αύξηση πωλήσεων και κερδών για την Πλαίσιο Computers το α΄ εξάμηνο

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση εσόδων και κερδών παρουσίασε η εταιρεία Πλαίσιο Computers το α΄ εξάμηνο του έτους. Η διοίκηση της επιχείρησης ανακοίνωσε χθες ότι για την περίοδο 1/1-30/6/2018, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 137,04 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένος κατά 7,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Επίσης ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ύψους 2,71 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 4,4% και καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ύψους 0,82 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 44,4%.

Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των πωλήσεων διαδραμάτισαν οι υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και ειδικά της κινητής τηλεφωνίας. Συνεισέφεραν πωλήσεις 27 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση κατά 26% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2017. Μικρότερη ήταν η αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρονικών συσκευών, οι οποίες ανήλθαν σε 64 εκατ. ευρώ (+5%), ενώ πρακτικά σταθερές ήταν οι πωλήσεις προϊόντων χαρτικών που διαμορφώθηκαν σε 45 εκατ. ευρώ.

Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) υποχώρησαν εξαιτίας των αυξημένων λειτουργικών εξόδων που προκάλεσε η λειτουργία δύο νέων καταστημάτων της εταιρείας, σε Αθήνα και Χανιά. Τα δύο νέα καταστήματα λειτούργησαν για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούλιο. Τέλος, η αύξηση των καθαρών κερδών αποδίδεται κυρίως στα καλύτερα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα, με τη μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων και αύξηση των εσόδων.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο πρόεδρος της Πλαίσιο Computers Γιώργος Γεράρδος ανέφερε ότι «το πρώτο εξάμηνο κινήθηκε σε κλίμα συγκρατημένης καταναλωτικής διάθεσης στην Ελλάδα και σχετικά χαμηλών προσδοκιών για ανάκαμψη. Στο πλαίσιο αυτό», πρόσθεσε, «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ανάκαμψη του ενοποιημένου κύκλου εργασιών μας κατά πλέον του 7%, επίδοση σαφώς ανώτερη αυτής του ευρύτερου κλάδου των λιανικών πωλήσεων». Μάλιστα, ο πρόεδρος της εταιρείας εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι ο ρυθμός ανάπτυξης που επιτεύχθηκε στο α΄ εξάμηνο θα συνεχιστεί και στο β΄ εξάμηνο του έτους. «Η ωρίμανση των σχετικών επενδύσεών μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεράρδος, «επιτρέπει να επιδιώκουμε τη διατήρηση του ρυθμού αύξησης των πωλήσεων που επιτεύχθηκε κατά το α΄ εξάμηνο για το σύνολο του 2018, παρά το εξαιρετικό (συγκρίσιμο) δεύτερο εξάμηνο της χρήσης 2017, δεδομένο που καθιστά δυσκολότερη, αλλά όχι αδύνατη την εκπλήρωσή της». Προς την κατεύθυνση αυτή, καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσει η σταθερότητα στο πολιτικό και οικονομικό επίπεδο με την ανάλογη επίδραση στην ψυχολογία των καταναλωτών, η πορεία των πωλήσεων που σχετίζονται με τη νέα σχολική χρονιά, η «Μαύρη Παρασκευή (Black Friday)», και, βεβαίως, η περίοδος γύρω από τις εορτές των Χριστουγέννων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή