ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προκήρυξη διαγωνισμών για το «Esperia Palace» και το νεοκλασικό της Ζαλοκώστα

Προκήρυξη διαγωνισμών για το «Esperia Palace» και το νεοκλασικό της Ζαλοκώστα

Προκήρυξη από τον ΕΦΚΑ δύο δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών για την εκμίσθωση του ιστορικού Esperia Palace στην οδό Σταδίου 22 κ’ Εδουάρδου Λω και του διατηρητέου νεοκλασικού ακινήτου στην οδό Ζαλοκώστα 7-9, ως ξενοδοχεία 5 αστέρων, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας.

Η προκήρυξη των διαγωνισμών πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάκτηση των ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας – Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης», όπως αναφέρει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση.

Το υπουργείο αναφέρει παράλληλα ότι η αναβίωση των δύο αυτών κενών, επί σειρά ετών, εμβληματικών ακινήτων εντάσσεται στους στόχους του προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας, καθώς αποδίδει άμεσα σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η διαγωνιστική διαδικασία για το ξενοδοχείο Ambassadeur στην οδό Σωκράτους 65-67, ιδιοκτησίας ΕΤΕΑΕΠ.