ΟΠΑΠ: κοντά στην απόκτηση του 36,7% του Stoiximan

ΟΠΑΠ: κοντά στην απόκτηση του 36,7% του Stoiximan

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής στη λειτουργό εταιρεία του stoiximan.gr, συμφερόντων του ομίλου Δημήτρη Μάρη και συνεταίρων του, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΠΑΠ και οι βασικοί του μέτοχοι. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συμμετοχή που θα αποκτήσει έμμεσα ή άμεσα η εισηγμένη ή σχήμα μετόχων της αφορά ποσοστό 36,7% που ελέγχεται επί του παρόντος από εταιρείες και πρόσωπα συμφερόντων Φώτη Μπόμπολα.

«Εφόσον δεν υπάρξουν απρόοπτες εξελίξεις, τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται ο ΟΠΑΠ να ανακοινώσει την υπογραφή προσύμφωνου για τη συναλλαγή», αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. Το τίμημα για το 37% της λειτουργού του Stoiximan φέρεται να έχει προσδιοριστεί σε επίπεδα που υπερβαίνουν τα 50 εκατ., εξηγούν πηγές της «Κ», προσθέτοντας πως «η αποτίμηση της υπό εξαγορά εταιρείας θα τείνει προσεχώς πλησίον των 200 εκατ. ευρώ» χωρίς να διευκρινίζουν περισσότερα. Η συμμετοχή συμφερόντων Φώτη Μπόμπολα στη Stoiximan ήταν υψηλότερη του 37,6%, αλλά άλλα μικρότερα μερίδα θα αγοραστούν από τους υπόλοιπους μετόχους. Σε κάθε περίπτωση, η άμεση ή έμμεση συμμετοχή του Φ. Μπόμπολα ή συνδεόμενων με αυτόν προσώπων θα μηδενιστεί, ενώ θα ισχυροποιηθεί η πλειοψηφική συμμετοχή του Δημήτρη Μάρη. Σημειώνεται πως η κατ’ αρχήν συμφωνία των δύο μερών φέρεται να περιλαμβάνει και την εταιρική συνεργασία, μεταξύ άλλων, σε τομείς τεχνολογίας, ανάπτυξης και έρευνας, προσδίδοντας έτσι στον ΟΠΑΠ επιπλέον εφόδια για την ανάπτυξή του στο Διαδίκτυο, η οποία πάντως σε κάθε περίπτωση θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από την «επενδυτική αυτή συμμετοχή», εξηγούν πρόσωπα σε άμεση επαφή με τη διαδικασία. Το όχημα με το οποίο θα εισέλθει ο ΟΠΑΠ στο μετοχικό κεφάλαιο της λειτουργού του Stoiximan θα είναι κατά πάσα βεβαιότητα η OPAP Investments.

Υπενθυμίζεται πως η ελληνική αγορά του διαδικτυακού στοιχηματισμού αναμένεται να ανοίξει ευρέως μετά και την εισαγωγή του σχετικού νομοσχεδίου σε ισχύ, το οποίο προσδιορίζει επακριβώς τους όρους και τις προϋποθέσεις αδειοδότησης και λειτουργίας. Ετσι οι δύο εταιρείες, ΟΠΑΠ και όμιλος Μάρη, εμφανίζονται να ετοιμάζονται για την επομένη μέρα ενός πολύ πιο ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, εκτιμούν κύκλοι της αγοράς που κλήθηκαν να σχολιάσουν τις κυοφορούμενες εξελίξεις. Υπενθυμίζεται πως στις 7 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών το σχέδιο νόμου με το οποίο γίνονται όλες οι απαραίτητες τροποποιήσεις του ν. 4002/2011.

Πέραν των μεγάλων ξένων εδραιωμένων ομίλων που αναμένεται να μπουν στην αγορά, προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο ΟΤΕ, που μάλιστα στις αρχές Ιουνίου, με απόφαση της τακτικής γενικής συνέλευσης, προσέθεσε στο καταστατικό του ως δραστηριότητές του και τα τυχερά παιχνίδια και τα έργα τεχνολογίας.

Η Stoiximan κατέχει σημαντικό μερίδιο της online αγοράς στοιχήματος στην Ελλάδα, ενώ θεωρείται ιδιαίτερα ισχυρή η ανάπτυξή της και στις αγορές της Ρουμανίας και της Κύπρου. Παράλληλα, φέτος τον Ιούνιο, πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, εισήλθε και στη γερμανική αγορά με το εμπορικό σήμα Betano.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή