ΟΛΒ: οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση οδήγησαν στην αλλαγή της διοίκησης

ΟΛΒ: οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση οδήγησαν στην αλλαγή της διοίκησης

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αλλαγή της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ) προχώρησε το ΤΑΙΠΕΔ, κατόπιν καταγγελιών για κακοδιαχείριση. Οι καταγγελίες προήλθαν τόσο από μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΒ όσο και από τη Δημόσια Αρχή Λιμένων. Η Δημόσια Αρχή Λιμένων, με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου νωρίτερα φέτος, και συγκεκριμένα τον Απρίλιο, έθεσε θέμα για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τον ΟΛΒ σε υπόθεση υπογραφής δημοσίων συμβάσεων και ζήτησε τη διεξαγωγή ελέγχου.

Το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, αμέσως μόλις διαπίστωσε την ύπαρξη καταγγελιών, ζήτησε τη διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου για τα πεπραγμένα της διοίκησης του ΟΛΒ. Ομως ο διαχειριστικός έλεγχος δεν ξεκίνησε, παρά την πάροδο τεσσάρων μηνών από το σχετικό αίτημα που υπέβαλε το ΤΑΙΠΕΔ, τον Μάιο. Ο απομακρυνθείς τέως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ φέρεται να αρνείται τυχόν ευθύνες της απελθούσας διοίκησης τόσο επί της ουσίας όσο και για την όποια καθυστέρηση του έλεγχου. Ο ΟΛΒ περιλαμβάνεται στα δέκα περιφερειακά λιμάνια που έχει στο χαρτοφυλάκιό του το ΤΑΙΠΕΔ (Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης, Λαυρίου, Καβάλας, Πατρών, Κέρκυρας, Ελευσίνας, Ραφήνας, Ηρακλείου και Βόλου).

Η τετράμηνη διάρκεια της υπόθεσης αντικατάστασης της διοίκησης του ΟΛΒ αποδίδεται από παράγοντες της λιμενικής βιομηχανίας και σε εσωκομματικές του κυβερνώντος κόμματος, κυρίως, διεργασίες. Διότι οι τοποθετήσεις στις διοικήσεις των δέκα περιφερειακών λιμανιών έγιναν μεν από το ΤΑΙΠΕΔ το 2015, κατόπιν αξιολόγησης από ανεξάρτητο οίκο, πλην όμως όχι άνευ πολιτικής καλύψεως, αναφέρουν οι επαΐοντες, εξηγώντας ότι ο μοναδικός μέτοχος του ΤΑΙΠΕΔ ήταν τότε το υπουργείο Οικονομικών και σήμερα πλέον η ΕΕΣΥΠ (υπερταμείο).

Το ΤΑΙΠΕΔ, μέτοχος κατά 100% του ΟΛΒ, φαίνεται ότι αποφάσισε να βάλει τέλος σε αυτήν την εκκρεμότητα και προχώρησε κατόπιν διαβούλευσης με την ΕΕΣΥΠ και την κυβέρνηση στη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης. Νέος πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου τοποθετήθηκε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Παντελής Σκάγιαννης και νέος διευθύνων σύμβουλος ο οικονομολόγος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Γιώργος Τοζίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή