Αύξηση 1,6% στα έσοδα και ζημίες για Intracom το πρώτο εξάμηνο

Αύξηση 1,6% στα έσοδα και ζημίες για Intracom το πρώτο εξάμηνο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρή αύξηση εσόδων και οριακές ζημίες παρουσίασε ο όμιλος Intracom στο α΄ εξάμηνο του 2018. Τα ενοποιημένα έσοδα του ομίλου ανήλθαν σε 200,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας οριακή αύξηση κατά 1,6%. Τα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙTDA) διαμορφώθηκαν σε 13,7 εκατ. ευρώ, οριακά μειωμένα από πέρυσι και τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημίες 0,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημίας 1,2 εκατ. ευρώ.

Ο μόνος κλάδος που παρουσίασε ανάπτυξη αυτό το εξάμηνο ήταν ο κατασκευαστικός (Intrakat), ενώ κάμψη παρουσίασαν οι τομείς ηλεκτρονικών / πληροφορικής (Intrasoft) και αμυντικών (Intracom Defence Elecrtronics). Ο κατασκευαστικός τομέας πέτυχε φέτος έσοδα ύψους 87 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 11,2%. H εταιρεία πλέον συνιστά τη «ναυαρχίδα» του ομίλου ξεπερνώντας σε έσοδα κάθε άλλη θυγατρική εταιρεία του ομίλου Intracom. Προς την κατεύθυνση αυτή σημαντικά συνέβαλε το συμβόλαιο της Intrakat με τη Fraport, ύψους 357 εκατ. ευρώ, αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Παράλληλα, η εταιρεία έχει ανακοινώσει ένα νέο συμβόλαιο, ύψους 66,5 εκατ. ευρώ, που αφορά την υπογειοποίηση των γραμμών ΟΣΕ στην περιοχή των Σεπολίων. Παράλληλα, η εταιρεία ανέφερε ότι ξεκίνησε την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων για λογαριασμό του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το έργο έχει προϋπολογισμό 16,3 εκατ. ευρώ και διάρκεια κατασκευής 18 μήνες. Η Intrasoft International, το α΄ εξάμηνο του έτους είχε έσοδα ύψους 82,3 εκατ. ευρώ και μειωμένα κατά 2,5%. Τέλος, η Intracom Defence Electronics (IDE) είχε έσοδα 33,4 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 8,8% σε σχέση με το α΄εξάμηνο του 2017.

Για το μέλλον, ο όμιλος στοχεύει μέσω της θυγατρικής Intradevelopment στην ανάπτυξη του τομέα τουριστικών και οικιστικών υποδομών προς εκμετάλλευση και πώληση ως «ολοκληρωμένο προϊόν». Οι δραστηριότητες του ομίλου περιλαμβάνουν τουριστικά και αστικά ακίνητα, υπηρεσίες ανάπτυξης και διαχείρισης ξενοδοχείων κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή