ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ραγδαίες εξελίξεις στη Folli Follie με παραίτηση από το Δ.Σ. βασικών μετόχων

Ραγδαίες εξελίξεις στη Folli Follie με παραίτηση από το Δ.Σ. βασικών μετόχων

Την παραίτηση των ιδρυτών, βασικών μετόχων και εκτελεστικών μελών του διοικητικού συμβουλίου κ. Δημήτρη και Αικατερίνης Κουτσολιούτσου, αποφάσισε το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie, που συνεδρίασε με πρωτοβουλία του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου κ. Παναγιώτη Αλεξάκη.

Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου υπήρξε μαραθώνια, καθώς ξεκίνησε στις 6 μ.μ. χθες και έληξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα και είναι αποκαλυπτική των ραγδαίων εξελίξεων στον όμιλο μετά και την παραίτηση της Rothschild.

Ο διεθνής οίκος είχε προσληφθεί ως βασικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της διοίκησης και των βασικών μετόχων της Folli Follie προκειμένου να «τρέξει» τη διαδικασία εξεύρεσης κεφαλαίων και στρατηγικών επενδυτών.

Μαζί με τη Rothschild, την παραίτησή τους έχουν υποβάλλει ο νομικός σύμβουλος Allen & Overy με έδρα το Λονδίνο, αλλά και η Ελληνική δικηγορική εταιρεία Μπερνίτσας, που είχαν αναλάβει τη νομική υποστήριξη του διεθνούς οίκου στο έργο της αναδιάρθρωσης.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie συζητήθηκε το πόρισμα της Alvarez & Marshall, που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα της Alvarez, προσδιορίζει το έλλειμμα του Folli Follie Group από τις δραστηριότητες στην Ασία στα 290 εκατ. δολάρια.

Στη χθεσινή συνεδρίαση έγινε επίσης προσπάθεια να αποτραπεί η αποχώρηση της  EY, που είχε οριστεί ορκωτός λογιστής με ευθύνη τον έλεγχο και την αναμόρφωση των οικονομικών καταστάσεων του 2017 που αμφισβητούνται ως προς την αξιοπιστία τους.