«Έσπασαν» ρεκόρ στον 12ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων

«Έσπασαν» ρεκόρ στον 12ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων

5' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντυπωσιακός από κάθε άποψη ήταν ο φετινός 12ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων, με μεγάλο χορηγό τη Βίκος Α.Ε., καθώς συνδυάστηκε με ρεκόρ συμμετοχών, αλλά και με κορυφαίες επιδόσεις, καθώς καταρρίφθηκαν τα ρεκόρ διαδρομής τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες στη διαδρομή των 30 χλμ. περιμετρικά της Παμβώτιδας, που δίκαια έχει χαρακτηριστεί η ομορφότερη της Ελλάδας.

Η συμμετοχή των αθλητών, με περισσότερους από 2.500 δρομείς στην εκκίνηση των αγώνων, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ενώ στον κύριο αγώνα, τον Γύρο Λίμνης των 30 χλμ., συμμετείχαν 1.100 δρομείς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, με νικητή τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο. Στην επιστροφή του στον Γύρο Λίμνης, καθώς συμμετέχει πλέον σε ορεινούς δρόμους, κάλυψε τη διαδρομή σε 1:39:35, καταρρίπτοντας το ρεκόρ της πιστοποιημένης διαδρομής, που κρατούσε από τον 9ο Γύρο Λίμνης ο Μιχάλης Παρμάκης με 1:43:26. Δεύτερος ήταν ο Γιώργος Μενής με χρόνο 1:41:22, κατεβάζοντας 5 λεπτά τον περσινό του χρόνο, που τον είχε φέρει στην 3η θέση, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο περσινός νικητής Γιάννης Κρέκας με 1:46:02.

Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Ράνια Ρεμπούλη με χρόνο 1:55:13, καταρρίπτοντας τόσο το περσινό ρεκόρ στην πιστοποιημένη διαδρομή της Ντενίζ Δημάκη, που είχε σημειώσει χρόνο 2:01:51, όσο και αυτό πριν η διαδρομή πιστοποιηθεί από την AIMS/IAAF της Μάγδας Γαζέα, με 1:56:23 στον 6ο Γύρο Λίμνης. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Βασιλική Καραγεωργάκη, με χρόνο 2:04:13 και τρίτη ήταν η Παρασκευή Χασάνου, που τερμάτισε σε 2:20:44.

Στον αγώνα των 10 χλμ., στον οποίο συμμετείχαν 450 δρομείς, πρώτος τερμάτισε και φέτος ο Νάσος Μπαρμπαγιάννης με χρόνο 32:43, δεύτερος ο Σταύρος Γκίνης (33:09) και τρίτος ο Βασίλης Τσιρώνης (33:54). Στην κατηγορία των Γυναικών πρώτη τερμάτισε η Μαργαρίτα Ντίνα σε χρόνο 37:53, δεύτερη η Ειρήνη Ρία Μιχάλα (37:59) και τρίτη η Κορίνα Παππά (44:12).

Οι θερμοκρασίες ήταν υψηλές για την εποχή, ωστόσο οι δρομείς ανταπεξήλθαν στις δύσκολες συνθήκες, καθώς ενυδατώνονταν  καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος». Παρά τις όχι και τόσο ευνοϊκές συνθήκες, οι δρόμοι τόσο των 30 όσο και των 10 χλμ. ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικοί, κυρίως για όσους δοκίμασαν τις δυνάμεις τους ενόψει του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ενώ και οι υπόλοιποι αισθάνθηκαν την ικανοποίηση να τερματίσουν σε έναν απαιτητικό αγώνα, με πολυπληθή συμμετοχή. Συμπαραστάτες τους οι περισσότεροι από 300 εθελοντές, που αναπτύχθηκαν στους έντεκα σταθμούς τροφοδοσίας και κατά μήκος της διαδρομής, αλλά και οι πολλοί θεατές, που βρέθηκαν στον δρόμο για να τους χειροκροτήσουν, δημιουργώντας μια πανηγυρική ατμόσφαιρα.

«Έσπασαν» ρεκόρ στον 12ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων-1

Την εκκίνηση στον Γύρο Λίμνης των 30 χλμ. και στα 10 χλμ, έδωσαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, που στάθηκαν στην ανάγκη προστασίας της Παμβώτιδας και έδωσαν συγχαρητήρια στη διοργάνωση για τα όσα έχει πετύχει.

Η μεγάλη γιορτή του 12ου Γύρου Λίμνης έκλεισε με τις απονομές των κυπέλων, των μεταλλίων και των χρηματικών επάθλων για τους τρεις νικητές της γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών, με αθλοθέτη και φέτος τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου. Η διευθύνουσα σύμβουλος της Τράπεζας Ηπείρου Μαρία Μυζήθρα και ο γενικός γραμματέας Παύλος Χήτας παρέδωσαν τις επιταγές των 600, 300 και 150 ευρώ, αντίστοιχα. Τις απονομές στους νικητές του Γύρου Λίμνης των 30 χλμ. έκαναν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο εκτελεστικός σύμβουλος της Τράπεζας Ηπείρου Βασίλης Τσουκανέλης, ενώ στους νικητές των 10 χλμ. τα έπαθλα απένειμαν ο υπεύθυνος Media & Επικοινωνίας της Βίκος Α.Ε., μεγάλου χορηγού του 12ου Γύρου Λίμνης, Αντώνης Χατζηγεωργίου και η η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Εικόνας της Nova Πέρυ Τσαγκάρη.

Όλοι οι νικητές στέφθηκαν με στεφάνια ελιάς, που δημιούργησαν τα παιδιά του Ποσειδώνα, σε μια δράση που πραγματοποίησε ο Όμιλος με το Μουσείο Αργυροτεχνίας. Φυσικά, όλοι οι συμμετέχοντες πέρασαν στον λαιμό τους το συλλεκτικό μετάλλιο, που φιλοτέχνησε ο φοιτητής της Σχολής Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βαγγέλης Χαλκιάς, ο οποίος παρέλαβε και αυτός από τη διοργάνωση ένα αναμνηστικό βραβείο με το μετάλλιό του, ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών μαζί με τον καθηγητή Γλυπτικής Χρήστο Σκαλκώτο.

ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ 5 ΧΛΜ.

Το ότι η 12η χρονιά του Γύρου Λίμνης θα είναι ξεχωριστή, είχε αρχίσει να φαίνεται από το Σάββατο, όταν στη γραμμή της εκκίνησης των 5 χλμ. βρέθηκαν 750 δρομείς όλων των ηλικιών. Στον αγώνα, που ήταν ενταγμένος στην πανευρωπαϊκή σειρά αγώνων Garmin Run Series, συμμετείχαν διακεκριμένοι αθλητές, ανάμεσά στους οποίους και ο Περικλής Ιακωβάκης, ένας από τους κορυφαίους έλληνες αθλητές στον στίβο, που έτρεξε με τη NOVA Sport Running Team.

Τα 5 χλμ. του Γύρου Λίμνης ήταν αφιερωμένα στην προσπάθεια αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού, με τους διοργανωτές να συνεργάζονται με την εθελοντική ομάδα «Όλες μαζί» και τον σύλλογο «Είμαστε μαζί», στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα ευαισθητοποίησης. Η μπλούζα της διοργάνωσης συνδύασε το γνωστό ροζ κορδελάκι με το λογότυπο του Γύρου Λίμνης, ενώ το Κάστρο των Ιωαννίνων φωτίστηκε με ροζ χρώμα.

Στις τρεις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης τερμάτισαν οι Νάσος Μπαρμπαγιάννης με χρόνο 16.23, Βαλεντίνος Πούρικας με 17.20 και Απόλλωνας Γεωργίου με 17.45. Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Γεωργία Δημητριάδου με χρόνο 20.23, δεύτερη η Δήμητρα Τσαλοκώστα με 20.51 και τρίτη η Στεφανία-Ευανθία Σατκλίφ.

Τις απονομές των μεταλλίων έκαναν ο διευθύνων σύμβουλος της Garmin Θεόδωρος Σκορδίλης και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Καραμπίνας. Ακολούθησαν οι απονομές στις ηλικιακές κατηγορίες, μία εκ των οποίων πραγματοποίησε και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος.

ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Για ακόμη μια χρονιά, η διοργάνωση «άνοιξε» με χαρά και συγκίνηση στον παραλίμνιο δρόμο 1000 μέτρων για Άτομα με Αναπηρία. Πάνω από 50 άτομα με κινητική ή άλλης μορφής αναπηρίας, μαζί με τους συνοδούς τους, κέρδισαν το πιο ζεστό χειροκρότημα των θεατών και πέρασαν το μετάλλιο του Γύρου Λίμνης στον λαιμό τους, επιδεικνύοντας επιμονή και δύναμη μέχρι τη γραμμή του τερματισμού.

Κάποιες από τις ομορφότερες εικόνες του αγωνιστικού διημέρου προσέφεραν οι μαμάδες και οι μικροί μπόμπιρες, που έτρεξαν στον αγώνα «Μαμά-Καρότσι» με χορηγό τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη». Οι ρόδες από τα καροτσάκια έβγαλαν… φωτιά και οι μαμάδες απέδειξαν πως, πέρα από τη φροντίδα των παιδιών, τα καταφέρνουν περίφημα και στο τρέξιμο.

Χρώμα, χαρά και πολλά χαμόγελα χάρισαν μικροί και μεγάλοι στον πρώτο αγώνα του Γύρου Λίμνης για όλη την οικογένεια. Με χορηγό τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Πίνδος», γονείς, παιδιά, παππούδες και κάθε πιθανός συνδυασμός, έτρεξαν 1000 μέτρα στον παραλίμνιο δρόμο, διασκέδασαν και τερμάτισαν πιασμένοι χέρι-χέρι.

Ο 12ος Γύρος Λίμνης διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Όμιλο Ποσειδών και την ΑΜΚΕ Limni, με συνδιοργανωτές τον δήμο Ιωαννιτών και την περιφέρεια Ηπείρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή