«Σοβαρές επιπλοκές» για τη βρετανική βιομηχανία θα φέρει ένα Brexit χωρίς συμφωνία προειδοποιεί η Nissan

«Σοβαρές επιπλοκές» για τη βρετανική βιομηχανία θα φέρει ένα Brexit χωρίς συμφωνία προειδοποιεί η Nissan

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan ανακοίνωσε σήμερα ότι θα υπάρξουν «σοβαρές επιπλοκές» για τον βρετανικό μεταποιητικό τομέα εάν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν καταφέρει να εξασφαλίσει μια εμπορική συμφωνία με την ΕΕ.

Η Nissan, που πέρυσι κατασκεύασε σχεδόν το ένα τρίτο από το 1,67 εκατ. αυτοκίνητα της Βρετανίας, λειτουργεί στο μεγαλύτερο στη χώρα εργοστάσιο οχημάτων.

«Σήμερα είμαστε ανάμεσα σε αυτές τις εταιρίες με μεγάλες επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, που ακόμα περιμένουν σαφήνεια για το πώς θα μοιάζει η μελλοντική εμπορική σχέση μεταξύ του ΗΒ και της ΕΕ», ανέφερε η Nissan σε ανακοίνωση.

«Καθώς μία ξαφνική αλλαγή από αυτούς τους κανόνες στους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) θα έχει σοβαρές επιπλοκές για τη βρετανική βιομηχανία, καλούμε τους διαπραγματευτές του ΗΒ και της ΕΕ να συνεργαστούν προς ένα συντεταγμένο Brexit που θα συνεχίσει να ενθαρρύνει το αμοιβαία επωφελές εμπόριο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή