ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρον Γκριμάλντι για Attica Group αν βγει προς πώληση

Ενδιαφέρον Γκριμάλντι για Attica Group αν βγει προς πώληση

Ενδιαφερόμενος αγοραστής της ελληνικής ακτοπλοϊκής επιχείρησης Attica Group, που λειτουργεί τις γραμμές Blue Star, Superfast Ferries και Hellenic Seaways, δήλωσε πως θα είναι η Grimaldi Group, στην περίπτωση που η ελληνική εισηγμένη βγει στο μέλλον προς πώληση.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Grimaldi Group, Εμανουέλε Γκριμάλντι, και ιδιοκτήτης των Μινωικών Γραμμών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Κ», στο πλαίσιο συνεδρίου που γίνεται στο Λαγονήσι, ξεκαθάρισε πως «θα ήμουν αγοραστής». «Δεν θα αγόραζα όμως σκουπίδια», προσέθεσε αναφερόμενος στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής του στην Ελλάδα. Υπογράμμισε ότι οι Μινωικές Γραμμές, συμφερόντων του, είναι αυτή τη στιγμή στην καλύτερη δυνατή θέση με τρία υπερσύγχρονα πλοία και τον ισολογισμό της εταιρείας χωρίς χρέη και με μετρητά στο ταμείο.

«Είμαι έτοιμος να εκμεταλλευθώ κάθε ευκαιρία αν αυτή εμφανιστεί», συμπλήρωσε, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε ότι και τα τρία πλοία των Μινωικών μέχρι τον Απρίλιο θα έχουν εφοδιαστεί με σκράμπερ προκειμένου να είναι συμβατά με τους νέους κανονισμούς που θα ισχύσουν για τις εκπομπές αερίων και σωματιδίων από το 2020.

Προσέθεσε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος από την Αδριατική όπου ελέγχει κυρίαρχο πλέον μερίδιο στη σύνδεση με την Ελλάδα, ενώ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τους όρους της αποεπένδυσης από τη Hellenic Seaways.

Νωρίτερα την Παρασκευή το πρωί και πάντοτε στο πλαίσιο του συνεδρίου Euromed Convention ανακοίνωσε και την έναρξη νέου μεγάλου ναυπηγικού προγράμματος, επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων για την ακτοπλοΐα, την κλάση των οποίων βάφτισε Superstar και τα οποία αρχικά προορίζονται για γραμμές της Finlines στη Βόρεια Ευρώπη.

Ο όμιλος Grimaldi γνωστοποίησε πως ο τζίρος κατά την τελευταία χρήση άγγιξε τα 2 δισ. ευρώ, ενώ ο αριθμός των πλοίων του συνδυασμένου στόλου των εταιρειών που ελέγχει αριθμεί 120.