Τα βρήκαν εργαζόμενοι, ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Τα βρήκαν εργαζόμενοι, ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίσιο τέλος θα έχει η διαπραγμάτευση για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι εργαζόμενοι οι οποίοι είχαν απειλήσει με 24ωρη απεργία την ερχόμενη Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, τελικά έκαναν πίσω μετά τη χθεσινή συνάντηση με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το σωματείο των διοικητικών της επιχείρησης που αντιδρούσε στη νέα ΣΣΕ, έκανε πίσω στο βασικό «αγκάθι» της διαπραγμάτευσης που ήταν το ωράριο απασχόλησης. Η πλευρά των εργαζομένων ήθελε να συνεχίσει με το υφιστάμενο ωράριο (07.00-14.30) που ισχύει από την εποχή της ίδρυσης της εταιρείας. Από την άλλη πλευρά, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιζητούσε την εφαρμογή του ωραρίου λειτουργίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων (09.00-17.00). Τελικά οι δύο πλευρές συμφώνησαν η επιχείρηση να λειτουργήσει μέχρι τον Ιούνιο 08.30-16.00 και στη συνέχεια να ισχύσει το τελικό ωράριο εργασίας 09.00-17.00.

Στο μεταξύ, σε νέα γραφεία θα μετακομίσει η εταιρεία –πιθανώς– στις αρχές του επόμενου έτους. Τόσο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και το νέο απόκτημά της η Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) θα συστεγαστούν σε νέα γραφεία επί της οδού Λ. Συγγρού. Η ΕΕΣΣΤΥ αναμένεται να μεταβιβαστεί στην ιταλικών συμφερόντων ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα εγκαταλείψει τα κτίρια της Καρόλου στο κέντρο της Αθήνας, αλλάζοντας οριστικά σελίδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή