Δεν κράτησε τα κέρδη του το Χρηματιστήριο

Δεν κράτησε τα κέρδη του το Χρηματιστήριο

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εξανεμίστηκε» το τραπεζικό ράλι, καθώς και τα ισχυρά αρχικά κέρδη που σημείωνε το Χρηματιστήριο, με το ενδοσυνεδριακό trading να έχει την τιμητική του χθες, παρά τη μεγάλη ανάσα που πήραν τα ελληνικά ομόλογα με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί στο 4,464% από το 4,662% που είχε φτάσει τη Δευτέρα. Από τις 12 το μεσημέρι, οπότε ο Γενικός Δείκτης σημείωσε τα υψηλά ημέρας και έφτασε το +2,71%, ξεκίνησε μια αργή κατρακύλα, η οποία επιταχύνθηκε την τελευταία ώρα, με τους πωλητές να παίρνουν και πάλι τα ηνία της αγοράς και να αναγκάζουν την αγορά να κλείσει με οριακές απώλειες.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,05% στις 625,83 μονάδες, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,29%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε στο -0,91% και στις 1.009,66 μονάδες, ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,95% στις 476,75 μονάδες και ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 51,31 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης από +7,8% που άγγιζε στις 12.15 κατέληξε να κλείσει με απώλειες κοντά στο 2%, γεγονός που προκαλεί έντονους προβληματισμούς καθώς, όπως προκύπτει, η ευφορία δεν μπορεί να κρατήσει πλέον ούτε μία συνεδρίαση, παρά μόνο μερικές ώρες. Μπορεί να φάνηκε πως οι δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα για τις τράπεζες να καθησύχασαν την αγορά και να δόθηκε η αίσθηση τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης ότι οι έντονες πιέσεις των προηγούμενων ημερών «ξεθώριασαν», δίνοντας ευκαιρία για αγορές στα πολύ χαμηλά πλέον επίπεδα των αποτιμήσεων, ωστόσο για μία ακόμη φορά το Χ.Α αποδείχθηκε πολύ αδύναμο για να… επιπλεύσει, υπογραμμίζοντας έτσι πως η ρηχότητα της αγοράς παραμένει μία από τις μεγάλες «πληγές» της. Η εικόνα του ελληνικού χρηματιστηρίου, όπως σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς, είναι η εικόνα μιας αγοράς που δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους επενδυτές, η επιστροφή των οποίων είναι και το μεγάλο ζητούμενο εδώ και μήνες, ακόμη και πριν από την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, με τον τραπεζικό κλάδο να παραμένει ένα μεγάλο «βαρίδι» και με τη Moody’s να υπογραμμίζει ότι οι τέσσερις συστημικές παραμένουν υπό πίεση λόγω του μεγάλου όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Οπως σημειώνει και η Beta Χρηματιστηριακή, η αποφυγή ρίσκου αναμένεται να κρατήσει τα εγχώρια περιουσιακά στοιχεία υπό πίεση, καθώς και οι ανησυχίες γύρω από την τοπική οικονομία παραμένουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή