ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με στήριξη από το ΤΕΕ η έκδοση ηλεκτρονικών οικοδομικών αδειών

Με στήριξη από το ΤΕΕ η έκδοση ηλεκτρονικών οικοδομικών αδειών

Εξειδικευμένα στελέχη του θέτει από τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) στην υπηρεσία των μηχανικών και υπαλλήλων των Υπηρεσιών Δόμησης (ΥΔΟΜ) και των αρμοδίων υπηρεσιών του Δημοσίου, για την υποστήριξη της πρώτης εφαρμογής της ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών με το νέο πληροφοριακό σύστημα e-adeies.

Για την υποστήριξη του έργου των ΥΔΟΜ των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) όλης της χώρας, το ΤΕΕ, με τα εξειδικευμένα στο σύστημα e-adeies στελέχη του, θα διαθέτει από τις 15/10/2018 τις εξής υπηρεσίες υποστήριξης:
Ομάδα υποστήριξης (help desk), ειδικά των ΥΔΟΜ, η οποία είναι διαθέσιμη μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας και σε εξαιρετικές περιπτώσεις τηλεφωνικά.

Ειδική ιστοσελίδα στον ιστότοπο του ΤΕΕ με ενημερωτικό υλικό και συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις, ειδικά για τα στελέχη των ΥΔΟΜ.

Σε σχετική δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός ανέφερε πως «λαμβάνουμε ειδική μέριμνα για την υποστήριξη των υπηρεσιών του Δημοσίου και ιδίως των ΥΔΟΜ και των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτές, προκειμένου να μεταβούμε όλοι πιο εύκολα, πιο γρήγορα και επιτυχημένα σε ένα νέο ηλεκτρονικό περιβάλλον για την αδειοδότηση των οικοδομικών έργων και εργασιών». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου ξεκινά επίσημα η ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών, μια πραγματική μεταρρύθμιση της χώρας στον τομέα της αδειοδότησης και του δομημένου περιβάλλοντος. Το ΤΕΕ ανέπτυξε το πληροφοριακό σύστημα e-adeies και υλοποίησε τις προβλέψεις του νόμου 4495, όπως έχουν εξειδικευθεί μέχρι σήμερα με τις αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις και κανονιστικές ρυθμίσεις. Ξεκινήσαμε την πιλοτική λειτουργία στις αρχές Σεπτεμβρίου, προχωρούμε τώρα στην εφαρμογή και θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα με ενημέρωση όλων των μηχανικών και τυχόν προσαρμογές που θα προκύπτουν νομοθετικά».

«Τόσο οι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί όσο και μηχανικοί του Δημοσίου στις αρμόδιες υπηρεσίες αποτελούν όχι μόνο τους χρήστες του συστήματος, αλλά και πολύτιμους συμπαραστάτες σε μια μεταρρύθμιση που καθυστέρησε αλλά μπορεί να αλλάξει τη χώρα. Με την καθημερινή μας πρακτική, τον επαγγελματισμό και την ευσυνειδησία του Ελληνα μηχανικού, μπορούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε μια σύγχρονη χώρα. Το ΤΕΕ, το οποίο σχεδίασε, ανέπτυξε και θα συντηρεί το πληροφοριακό σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών, στέκεται, μαζί με τα στελέχη του, στο πλευρό του μάχιμου μηχανικού για να επιλύσει προβλήματα και να προτείνει εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές λύσεις», κατέληξε ο κ. Στασινός.