Το Project Future συνδέει τους νέους πτυχιούχους με την αγορά εργασίας

Το Project Future συνδέει τους νέους πτυχιούχους με την αγορά εργασίας

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις δεξιότητες που χρειάζεται μια μοντέρνα οικονομία επιδιώκει να δώσει σε νέους πτυχιούχους η Τράπεζα Πειραιώς, μέσω του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας Project Future. Για τo πρόγραμμα που «τρέχει» ήδη –η προθεσμία για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στον πρώτο κύκλο λήγει στις 19 Οκτωβρίου– καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής από νέους που έχουν ολοκληρώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση και επιθυμούν εξειδίκευση σε τομείς αιχμής με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας. Η προσπάθεια να γεφυρωθεί η απόσταση που διαπιστώνεται μεταξύ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας είναι ακριβώς η βάση του Project Future, το οποίο παράλληλα φιλοδοξεί να συμβάλει στην ανακοπή του brain drain των νέων πτυχιούχων.

Οπως τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, «με το πρόγραμμα αυτό, δίνονται στους νέους εφόδια για να διεκδικήσουν μια θέση που τους ταιριάζει, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται οι ευκαιρίες ώστε να αποκτήσουν πολύτιμη πρακτική εμπειρία και επαφές στον επαγγελματικό χώρο».

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα εκπαιδευτούν συνολικά 1.200 νέοι, ενώ 330 επιτυχόντες θα παρακολουθήσουν στη συνέχεια εξειδίκευση στους τομείς Customer Experience, Digital Marketing και Java. Η Τράπεζα Πειραιώς υλοποιεί το πρόγραμμα σε συνεργασία με το ReGeneration Academy που έχει τη σχετική τεχνογνωσία, και ενώνει δυνάμεις με τις Google, Facebook και Code.Hub και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη του ομίλου Πειραιώς.

Για τον πρώτο κύκλο του Project Future, η προθεσμία υποβολής αίτησης συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.projectfuture.gr είναι η 19η Οκτωβρίου και στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν πτυχιούχοι ως 29 ετών, με μηδενική ως τριετή προϋπηρεσία.

Μετά την υποβολή της online αίτησης, θα ακολουθήσει αξιολόγηση μέσω ψυχομετρικών τεστ και συνέντευξης με στελέχη της αγοράς, ενώ μετά την εκπαίδευση, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τις εταιρείες που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 300 θα τοποθετηθούν στην αγορά εργασίας με τουλάχιστον εξάμηνες συμβάσεις και ελάχιστη αμοιβή 750 ευρώ. Βάσει της εμπειρίας που έχει το ReGeneration Academy, ποσοστό μεταξύ 80% – 85% θα παραμείνει στις εταιρείες και μετά την εξάμηνη σύμβαση. Ο δεύτερος κύκλος του Project Future θα υλοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς έχει διατυπώσει τη δέσμευση να πραγματοποιεί το πρόγραμμα σε ετήσια βάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή