Πόλεμος μετόχων σε J&P για την ειδική διαχείριση

Πόλεμος μετόχων σε J&P για την ειδική διαχείριση

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαθαίνει το «ρήγμα» μεταξύ των βασικών μετόχων της J&P Overseas, με αφορμή τα οικονομικά προβλήματα του πάλαι ποτέ κραταιού κατασκευαστικού ομίλου, ο οποίος από την προηγούμενη Παρασκευή έχει προχωρήσει σε αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας και να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση των έργων που έχουν αναληφθεί, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Η κίνηση αυτή έγινε από τον κ. Χρήστο Ιωάννου, εκ των βασικών μετόχων και διοικητικού συμβούλου της εταιρείας. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτεται, δεν είχε διασφαλιστεί η συναίνεση όλων των μετόχων. Συγκεκριμένα, η κ. Λεώνη Παρασκευαΐδου, με γραπτή ανακοίνωσή της που απευθύνεται προς τους μετόχους της εταιρείας, κάνει λόγο για μονομερή ενέργεια του κ. Ιωάννου, εγκαλώντας τον ότι δεν εξάντλησε όλες τις διαθέσιμες επιλογές προκειμένου να εξασφαλίσει οικονομική στήριξη. Η κ. Παρασκευαΐδου, η οποία, σημειωτέον, έλαβε ρόλο διοικητικού συμβούλου στην εταιρεία τον προηγούμενο Ιούλιο, δήλωσε ότι «πιστεύω ότι δεν έχουν εξαντληθεί ακόμη όλες οι προσπάθειες με όλους τους τραπεζικούς οργανισμούς και την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας για εξασφάλιση υποστήριξης η οποία θα παρέχει οικονομική βοήθεια, ούτως ώστε η εταιρεία να μπορέσει να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και ενδεχομένως να αποφύγει την τοποθέτησή της σε καθεστώς “ειδικής διαχείρισης”».

Συμπληρώνει δε ότι «διατηρώ την άποψη ότι ο Χρήστος Ιωάννου δεν εξάντλησε όλες τις πιθανότητες και/ή εναλλακτικές λύσεις για την αποφυγή της σχετικής αίτησης και την προστασία του προσωπικού της εταιρείας, προτού προβεί στην πιο πάνω ενέργεια», την οποία και χαρακτηρίζει μονομερή κίνηση. Με τον τρόπο αυτό είναι σαφές ότι η διάσταση απόψεων εντός του ομίλου δεν περιορίζεται μόνο στα μέλη της οικογένειας Παρασκευαΐδη, αλλά είναι μεγαλύτερη και αφορά και την πλευρά Ιωάννου, δείγμα ότι η «συγκατοίκηση» είναι πλέον αδιέξοδη και ενδεχομένως μη εφικτή.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Ιωάννου φαίνεται να στρέφεται πλέον στην ελληνική θυγατρική, J&P Αβαξ, όπου στο πλαίσιο της εν εξελίξει αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 20 εκατ. ευρώ, για την κάλυψη ζημιών, την αποπληρωμή δανείων και τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων αναμένεται να ενισχύσει το ποσοστό της συμμετοχής του, από το υφιστάμενο 5% σε περίπου 24%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή