ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τη λήξη των συζητήσεων με την Gongbao Group για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής ανακοίνωσε η ΕΤΕ

ti-lixi-ton-syzitiseon-me-tin-gongbao-group-gia-tin-polisi-tis-ethnikis-asfalistikis-anakoinose-i-ete-2278643

Τη λήξη των συζητήσεων με την Gongbao Group για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής ανακοίνωσε η ΕΤΕ.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. με ανακοίνωσή της προς τις αρμόδιες χρηματιστηριακές Αρχές, ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι μετά από την εξέταση και αξιολόγηση των διαφόρων πτυχών της δεσμευτικής προσφοράς της Gongbao Group για την Εθνική Ασφαλιστική, συμπεριλαμβανομένης και της βεβαιότητας επιτυχούς ολοκλήρωσης της συναλλαγής, αποφάσισε να μην προβεί σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τον υποψήφιο επενδυτή.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η ΕΤΕ δεσμεύεται στη διερεύνηση εναλλακτικών επιλογών αναφορικά με τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης όπως συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και θα ενημερώσει τους επενδυτές αντιστοίχως σε εύθετο χρόνο.

Η Gongbao Investment, σχετικά με την καταγγελία της διαδικασίας πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής εκ μέρους της ΕΤΕ, εκτός των άλλων,  αναφέρει: «Το ΔΣ της ΕΤΕ αποφάσισε μονομερώς να σταματήσει κάθε συζήτηση με την Gongbao Financial Holdings Limited σχετικά με τη διαδικασία πώλησης της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Γενικών Ασφαλίσεων «Η ΕΘΝΙΚΗ» («Εθνική Ασφαλιστική»). Θεωρούμε ότι η απόφαση και λόγοι λήψης της είναι αβάσιμοι.  Διατηρούμε το δικαίωμα να κινηθούμε δικαστικώς».