Προς νέα παράταση η υποβολή προσφορών για Forthnet

Προς νέα παράταση η υποβολή προσφορών για Forthnet

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρατείνεται το θρίλερ της Forthnet. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι τράπεζες είναι έτοιμες να δώσουν νέα παράταση στην υποβολή των προσφορών για την πώληση του 32,4% των μετοχών, ύστερα από αίτημα ενός εκ των ενδιαφερομένων. Πρόκειται για τον Antenna, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ενδιαφέρεται για τις δραστηριότητες της Forthnet στη συνδρομητική τηλεόραση (Nova). Ο τελευταίος φέρεται να έχει ζητήσει τη μετάθεση της ημερομηνίας υποβολής των προσφορών, που είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή 19 Οκτωβρίου.

Αν τελικά το αίτημα γίνει δεκτό και υπάρξει νέα μετάθεση της ημερομηνίας, τότε θα είναι ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα στη διαδικασία. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη διαδικασία ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο και με συνεχείς παρατάσεις στη διαδικασία υποβολής των προσφορών έχουν περάσει σχεδόν 12 μήνες χωρίς να έχει βρεθεί ο αγοραστής του 32,4%.

Στο μεταξύ, τα προβλήματα της Forthnet εντείνονται χάνοντας μερίδιο αγοράς, το οποίο στο μεγαλύτερό του μέρος κινείται προς τον ΟΤΕ. Για τον λόγο αυτό οι εταιρείες Vodafone και Wind βρίσκονται σε «αναμμένα κάρβουνα», αφού ο βασικός κερδισμένος από την παραπαίουσα πορεία της Forthnet είναι ο ΟΤΕ.

Οι τράπεζες, πάντως, επί πολλούς μήνες έχουν βρεθεί μπροστά στο δίλημμα, να αποδεχθούν ή να απορρίψουν τη μοναδική προσφορά που έχουν πάνω στο τραπέζι τους. Η προσφορά αυτή δεν είναι άλλη από αυτή των Vodafone και Wind, που γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ανάκαμψη των περιουσιακών στοιχείων Forthnet περνάει μέσα από το άρθρο 106Β του πτωχευτικού κώδικα. Το σχέδιo των δύο ενδιαφερομένων, αν και δεν ηχεί καλά στα αυτιά της κυβέρνησης, είναι μονόδρομος.

Καλώς ή κακώς, όμως, όλοι αναγνωρίζουν ότι δεν υφίσταται άλλη πρόταση. Η συμμετοχή του Antenna στον διαγωνισμό έχει αδυναμίες υπό την έννοια ότι δεν ενδιαφέρεται για τις τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες της Forthnet. Ωστόσο, η παραμονή του στο παιχνίδι ενισχύει τον ανταγωνισμό με τον άλλο ενδιαφερόμενο, Vodafone-Wind, για την εξαγορά του 32,4% της Forthnet.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή