ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η «Μυτιληναίος» εξαγόρασε την ΕΠΑΛΜΕ έναντι 20 εκατ. ευρώ

i-mytilinaios-exagorase-tin-epalme-enanti-20-ekat-eyro-2279771

Στην εξαγορά του 97,87% των μετοχών της ΕΠΑΛΜΕ Α.Ε. (Επεξεργασία Αλουμινίου – Μεταλλοβιομηχανία), που δραστηριοποιείται στη βιομηχανική παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία μετάλλων και ιδιαίτερα των κραμάτων αλουμινίου και προϊόντων τους, έναντι τιμήματος 20 εκατ. ευρώ, προχώρησε η «Μυτιληναίος Α.Ε.», ενισχύοντας τον τομέα μεταλλουργίας της εταιρείας.

Με την εξαγορά, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, αυξάνει άμεσα την παραγωγή κολονών αλουμινίου (πρώτη ύλη για τις μονάδες διέλασης που παράγουν προφίλ αλουμινίου) από 120.000 σε 155.000 τόνους, μεγεθύνοντας έτσι τη συνολική της δυναμικότητα και με προοπτική διετίας να φτάσει τους 250.000 τόνους συνολικής παραγωγής.

Παράλληλα, ενισχύεται η προσπάθεια της εταιρείας για μείωση της ενέργειας που απαιτείται σε όλα τα στάδια της παραγωγικής της διαδικασίας, μέσω της ανακύκλωσης προϊόντων αλουμινίου (scrap) από προϊόντα που η χρήση τους έχει ολοκληρωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακύκλωση του scrap αλουμινίου απαιτεί μόνο το 5% της ενέργειας που χρειάζεται για την παραγωγή πρωτόχυτου αλουμινίου, ενώ παράγει 95% λιγότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου. Παράλληλα, η «Μυτιληναίος» μέσω της εξαγοράς αποκτά τεχνογνωσία στη δραστηριότητα της ανακύκλωσης scrap αλουμινίου.

«Η εταιρεία μας με αυτήν της την κίνηση, και άλλες που θα ακολουθήσουν, επιβεβαιώνει την προσήλωσή της στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, μέσα από ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο, αυτό της παραγωγής.

Η διεθνοποιημένη και ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο ελληνική βιομηχανία οφείλει να αποτελέσει τον πυλώνα ανάπτυξης και σταθερότητας για το μέλλον της χώρας, με ουσιαστικές επενδύσεις, όραμα και τόλμη», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η «Μυτιληναίος». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας υπόκειται στην έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.