Σε λειτουργία η νέα γραμμή παραγωγής της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη

Σε λειτουργία η νέα γραμμή παραγωγής της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύει την παραγωγική μονάδα της ΣΕΚΑΠ που βρίσκεται στην Ξάνθη ο νέος ιδιοκτήτης της, η JTI. H τελευταία ανακοίνωσε ότι, μόλις 2,5 μήνες μετά την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ, τέθηκε σε λειτουργία η νέα γραμμή παραγωγής προϊόντων καπνού της JTI στο εργοστάσιο. Στη νέα γραμμή παράγονται πακέτα τσιγάρων Camel και Winston, τα οποία προορίζονται για εξαγωγή σε χώρες της Ε.Ε. σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της μονάδας Ατζχάιπ Κοτζαχμετόφ, η λειτουργία της συγκεκριμένης γραμμής παραγωγής συνιστά το «πρώτο βήμα στην κοινή μας πορεία προς όλο και περισσότερες επιτυχημένες λειτουργίες του εργοστασίου».

Η JTI στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι ο πλήρης τεχνολογικός και λειτουργικός μετασχηματισμός του εργοστασίου θα πραγματοποιηθεί μέσω μιας σταδιακής διαδικασίας αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού.

Ειδικότερα, η απόκτηση του εργοστασίου της Ξάνθης, που συντελέστηκε μέσω της εξαγοράς της Donskoy Tabac την 31η Ιουλίου 2018, θα επιτρέψει στην JTI να καταστήσει τη ΣΕΚΑΠ ανταγωνιστική παραγωγική μονάδα στην Ευρώπη. Προς την κατεύθυνση αυτή ξεκίνησε, πέρα από τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και τις προσθήκες γραμμών παραγωγής, την εκπαίδευση του προσωπικού σε νέες τεχνολογίες και μηχανές παραγωγής.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη εξαγορά ενίσχυσε και τη θέση της τοπικής θυγατρικής JTI Hellas. Η τελευταία, χάρις στο μερίδιο που της προσέδωσε η ΣΕΚΑΠ, την κατέταξε στη 2η θέση στην ελληνική αγορά καπνικών προϊόντων. Συγκεκριμένα, η ΣΕΚΑΠ προσέδωσε στην JTΙ επιπλέον μερίδιο αγοράς της τάξεως του 3%, φθάνοντας έτσι το 26%. Παράλληλα, η εταιρεία κατέστη η μόνη διεθνής επιχείρηση παραγωγής συμβατικών προϊόντων καπνού στην Ελλάδα.

Τέλος, όπως αναφέρει η επιχείρηση στην ανακοίνωσή της, αντιμετωπίζει τα εμπορικά σήματα της ΣΕΚΑΠ ως ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας, στο οποίο θα επενδύσει περαιτέρω και θα συνεχίσει να αναπτύσσει σε «βάθος χρόνου». Στόχος, προσθέτει, είναι να διατηρήσει το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη ενσωματώνοντάς το στον όμιλο, στα πρότυπα και στις επιχειρησιακές κατευθυντήριες γραμμές της JTI, παρέχοντας θέσεις εργασίας και βελτιώνοντας την παραγωγική μονάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή