Στην ελληνική αγορά κόκκινων δανείων η ΕBRD

Στην ελληνική αγορά κόκκινων δανείων η ΕBRD

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συμμετοχή τους στην B2Holding, την εταιρεία που απέκτησε κόκκινα δάνεια ύψους 3,7 δισ. ευρώ από την Alpha Bank, ανακοίνωσαν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕBRD) και η Waterfall Asset Management. Η συμμετοχή της EBRD ανέρχεται στα 25 εκατ. ευρώ και είναι το πρώτο project που αφορά αγορά χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα. Η συμμετοχή εντάσσεται στο πλαίσιο ενός συνολικότερου επενδυτικού προγράμματος ύψους 300 εκατ. που είχε εκπονήσει το 2017 η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης για την επίλυση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα στη χώρα μας ανέρχονται περίπου σε 89 δισ., αντιπροσωπεύοντας το 48% των συνολικών δανείων έναντι μέσου όρου 4,5% στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της EBRD, τα υψηλά μη εξυπηρετούμενα δάνεια αντιπροσωπεύουν συστημικό κίνδυνο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Η επιτυχής μείωσή τους αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα προς τον καθαρισμό των ισολογισμών των τραπεζών, τη μείωση των προβλέψεων για κινδύνους και, ως εκ τούτου, την απελευθέρωση κεφαλαίων για νέο δανεισμό, υποστηρίζοντας την ελληνική οικονομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή