Στην Grivalia μέσω Dimand το κτίριο της «Ελευθεροτυπίας»

Στην Grivalia μέσω Dimand το κτίριο της «Ελευθεροτυπίας»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Value Τουριστική, θυγατρική εταιρεία του ομίλου ανάπτυξης ακινήτων Dimand Real Estate, αναμένεται να μεταβιβαστεί το προσεχές διάστημα το κτίριο γραφείων το οποίο στέγαζε στο παρελθόν την έδρα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» στον Νέο Κόσμο και συγκεκριμένα στο οικοδομικό τετράγωνο το οποίο περικλείεται από τις οδούς Ηλία Ηλιού – Δεινοστράτους – Μίνωος και Πυθέου. Η εταιρεία της Dimand επικράτησε σε σχετικό πλειστηριασμό που διενεργήθηκε χθες, προσφέροντας το συνολικό ποσό των 10,88 εκατ. ευρώ, το οποίο αποτελούσε και την τιμή εκκίνησης. Το ακίνητο προσφέρει συνολική επιφάνεια 14.427 τ.μ., περιλαμβάνοντας δύο υπόγεια κι έξι ορόφους ανωδομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το κτίριο θα διατηρήσει τελικά τη χρήση γραφείων που διέθετε, σε αντίθεση με το μέχρι πρότινος επενδυτικό ενδιαφέρον που είχε εκφραστεί από γαλλικό τουριστικό όμιλο για τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο. Οπως προκύπτει, η σχετική χρήση δεν ήταν εφικτή, λόγω πολεοδομικών περιορισμών στη συγκεκριμένη περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, η Dimand έχει ήδη κάνει προσύμφωνο με την Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ, η οποία θα προχωρήσει στη σύσταση κοινοπραξίας με τη Value Τουριστική Α.Ε., μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης του εν λόγω κτιρίου σε σύγχρονο συγκρότημα γραφείων.

Στη συνέχεια, η εισηγμένη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της Value Τουριστική Α.Ε., προσθέτοντας ακόμα ένα σύγχρονο κτίριο γραφείων στο χαρτοφυλάκιό της. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη διαδικασία είχε ακολουθήσει η Grivalia με την Dimand και σε ό,τι αφορά το σχέδιο ανάπλασης των πρώην εγκαταστάσεων της «Παπαστράτος» στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά.

Η «Ελευθεροτυπία» κηρύχθηκε σε πτώχευση τον Ιούνιο του 2014 και το κτίριο στην περιοχή του Νέου Κόσμου αποτελούσε ένα από τα ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσαν να αποφέρουν κάποια σημαντικά έσοδα με τα οποία να αποπληρωθούν έστω κάποια χρέη, τα οποία αποτιμώνται σε δεκάδες εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή