Δεκαπενταετές επενδυτικό σχέδιο 250 εκατ. ευρώ από τον όμιλο Μεταξά

Δεκαπενταετές επενδυτικό σχέδιο 250 εκατ. ευρώ από τον όμιλο Μεταξά

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο νέες επενδύσεις σε τουριστικά συγκροτήματα στην Κρήτη και τη Σαντορίνη προωθεί άμεσα ο όμιλος Ανδρέα Μεταξά που ελέγχει ήδη τρεις μονάδες στην Κρήτη και στη Σαντορίνη, στo πλαίσιo ευρύτερου δεκαπενταετούς επενδυτικού σχεδίου προϋπολογισμού 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε Κρήτη…

Η νέα ανάπτυξη στην Κρήτη, την οποία επιδιώκει να εντάξει στη διαδικασία fast track ως στρατηγική επένδυση, αφορά σε έκταση 1.200 στρεμμάτων στον κόλπο του Μιραμπέλου στο Κρητικό Πέλαγος, στην Ανατολική Κρήτη. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια ευρώ και προβλέπει την ανέγερση δύο ξενοδοχειακών μονάδων και συγκροτήματος κατοικιών και στόχος είναι η αδειοδότησή του διά του θεσμού των Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ), που διέπουν τις στρατηγικές επενδύσεις επί ιδιωτικών ακινήτων αναφορικά με την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων για τον χωροταξικό προορισμό, την επενδυτική ταυτότητα ακινήτων, τη χωροθέτηση και την παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας. Η σχετική αίτηση έχει ήδη δρομολογηθεί και αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής.

Υπενθυμίζεται πως ο εκ της Κρήτης ορμώμενος όμιλος Μεταξά (Maris Hotels), διευθύνων σύμβουλος του οποίου είναι ο Ανδρέας Μεταξάς, λειτουργεί ήδη δύο ξενοδοχειακές μονάδες στην Κρήτη. Πρόκειται για το Creta Maris Beach Resort στη Χερσόνησο του Ηρακλείου και το Club Magic Life Candia Maris στην Αμουδάρα του Ηρακλείου. Η τρίτη μονάδα του ομίλου λειτουργεί από το 2016 στη Σαντορίνη. Πρόκειται για το νεόδμητο ξενοδοχείο 50 δωματίων Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa.

…και Σαντορίνη

Στη Σαντορίνη ο όμιλος επιδιώκει να αναπτύξει άλλο ένα ξενοδοχείο σε μια επένδυση 11 εκατομμυρίων ευρώ στη Βλυχάδα για την ανέγερση μονάδας 67 δωματίων πέντε αστέρων σε ιδιόκτητη έκταση. Το δεκαπενταετές στρατηγικό πλάνο επενδύσεων του ομίλου Maris υπολογίζεται στα 250 εκατομμύρια ευρώ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα 150 εκατ. στο Μιραμπέλο και τα 11 εκατ. στη Σαντορίνη. Τα υπόλοιπα 89 εκατομμύρια σχεδιάζεται να επενδυθούν σε ανάλογες αναπτύξεις σε τοποθεσίες που ακόμα τελούν υπό αξιολόγηση.

Η ιστορία του ομίλου ξεκινάει το 1975 από τον νομό Ηρακλείου όταν ο εκλιπών πια Νικόλαος Μεταξάς επένδυσε στη δημιουργία των πρώτων τουριστικών καταλυμάτων της οικογενείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή