Στη Motor Oil περιέρχεται το 50% του σταθμού Alpha

Στη Motor Oil περιέρχεται το 50% του σταθμού Alpha

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απόκτηση του 50% του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Alpha προχωρά η Motor Oil. H εισηγμένη εταιρεία ανακοίνωσε ότι μέσω δύο θυγατρικών της εταιρειών, της Sheila Enterprises Limited (100%) και της Nevine Holdings Limited (50% συν δύο μετοχές), θα αποκτήσει τον έλεγχο του 50% των επιχειρήσεων του Alpha Media Group (AMG) στην Ελλάδα. Πρόκειται για τις ελληνικές επιχειρήσεις Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε. (τ/σ σταθμός Αlpha), Alpha Ραδιοφωνική Α.Ε. (ρ/σ Alpha 98,9) και Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος Α.Ε. (ρ/σ Alpha 96,5 που εκπέμπει Θεσσαλονίκη). Το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε 33 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 29,5 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν σε αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου των θυγατρικών του ομίλου ΑMG στην Ελλάδα, όπως επίσης και στην αποπληρωμή οφειλών τους.

Συγκεκριμένα, τα 23 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν ως κεφάλαιο κίνησης στις θυγατρικές του AMG, ενώ άλλα 6,58 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών τους. Τα υπόλοιπα περίπου 3,5 εκατ. ευρώ θα περιέλθουν στους μετόχους του AMG. Στο τέλος των συναλλαγών που έχουν συμφωνηθεί, προκειμένου να υλοποιηθεί η σχετική συμφωνία, ο όμιλος της Μotor Oil θα ελέγχει το 50% των εταιρειών του ομίλου AMG στην Ελλάδα, ενώ το υπόλοιπο 50% θα συνεχίσει να ελέγχεται από τον όμιλο AMG και τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος θα κατέχει προσωπικά ψήφο δύο μετοχών σε κοινή εταιρεία που θα δημιουργήσουν οι δύο πλευρές, Μotor Oil και ΑMG. Eπίσης, οι δύο πλευρές θα ορίζουν από κοινού τη διοίκηση, με τον ενεργειακό όμιλο να ορίζει τον διευθύνοντα σύμβουλο, ο οποίος και θα έχει την ευθύνη της καθημερινής διαχείρισης των εταιρειών του ομίλου Alpha.

Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε χθες, βρίσκεται υπό την αίρεση των εγκρίσεων των αρμόδιων αρχών και κυρίως της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, ο όμιλος Βαρδινογιάννη, διατηρώντας ως ξεχωριστά νομικά πρόσωπα τις δύο τηλεοπτικές επιχειρήσεις Alpha και Star, επιχειρεί να διεμβολίσει την τηλεοπτική αγορά αποκτώντας δεσπόζουσα θέση. Στόχος του είναι ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha να καταστεί κυρίως ενημερωτικού περιεχομένου, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός Star να αποκτήσει κατά κύριο λόγο ψυχαγωγικό περιεχόμενο, με έμφαση στα προγράμματα reality.

Παράλληλα, θα συνεχιστεί η προσπάθεια δημιουργίας συνεργειών, με κύριο στόχο τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Alpha, μη μπορώντας να αντέξει τον ανταγωνισμό, προσδέθηκε στον όμιλο της Μotor Oil.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή