Τζίρο 600 εκατ. και μερίδιο αγοράς 7% στοχεύει η Spar

Τζίρο 600 εκατ. και μερίδιο αγοράς 7% στοχεύει η Spar

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Spar Hellas δραστηριοποιείται εκ νέου στην Ελλάδα και έχει ήδη ξεκινήσει τη μετατροπή των συνεργαζόμενων καταστημάτων, έτσι ώστε αυτά να φέρουν το σήμα Spar. Ο στόχος της είναι να πραγματοποιεί τζίρο 600 εκατ. ευρώ και μερίδιο αγοράς 7% μέχρι το 2021.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες κατά τη διεξαγωγή του 1ου Spar Hellas Forum μέχρι το τέλος του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί η μετατροπή σε 24 καταστήματα –πρόκειται κυρίως για καταστήματα της αλυσίδας «Αστέρας»– τα οποία θα φέρουν την επωνυμία Spar, ενώ άλλα 48 καταστήματα βρίσκονται στη λεγόμενη ενδιάμεση φάση. 

Πρόκειται για καταστήματα που δεν θα φέρουν μόνιμη επιγραφή Spar, αλλά εξωτερική σήμανση υπό τη μορφή αφισέτας, μέσω της οποίας οι καταναλωτές θα πληροφορούνται ότι σε αυτά τα σημεία πώλησης μπορούν να προμηθευτούν προϊόντα Spar. Για το 2018 αναμένεται τζίρος από τις δύο αυτές κατηγορίες καταστημάτων ύψους 127 εκατ. ευρώ, ενώ το 2019 τα καταστήματα με το σήμα Spar αναμένεται να φτάσουν τα 92, τα ενδιάμεσης φάσης τα 58 και ο τζίρος τους εκτιμάται σε 267 εκατ. ευρώ. Ο στόχος που έχει τεθεί για το 2020 είναι τα καταστήματα Spar να έχουν φτάσει τα 175 και τα ενδιάμεσης φάσης τα 80, πραγματοποιώντας πωλήσεις ύψους 385 εκατ. ευρώ, ενώ το 2021 η διοίκηση της εταιρείας προσδοκά τζίρο 600 εκατ. ευρώ ο οποίος θα προέλθει από ένα συνολικό δίκτυο 330 καταστημάτων, εκ των οποίων τα 85 θα είναι ενδιάμεσης φάσης.

Από τις αρχές του 2018 έχουν ανοίξει νέα καταστήματα σε πέντε περιοχές της χώρας, κυρίως νησιωτικές (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες), καθώς και δύο καταστήματα στην Αθήνα, ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η λειτουργία νέων σημείων στην Πελοπόννησο και στα Ιόνια νησιά.

Εκτός από την αλυσίδα «Αστέρας», συνεργασία υπάρχει ακόμη με τον όμιλο αγορών Mesis Hellas, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» το επόμενο διάστημα αναμένεται η έναρξη συνεργασίας της Spar Hellas και με αλυσίδα που ανήκει σε μεγάλο λιανεμπορικό όμιλο της Βόρειας Ελλάδας.

Αναφερόμενος στην επαναδραστηριοποίηση της Spar στην ελληνική αγορά, ο διευθύνων σύμβουλος της Spar Hellas κ. Φοίβος Καρακίτσος ανέφερε, χθες, ότι «η είσοδος της Spar σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας καινούργιας εποχής για το λιανεμπόριο, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η μικρομεσαία επιχείρηση».

Υπενθυμίζεται ότι η Spar είχε συνάψει σύμβαση συνεργασίας από το 1969 με την αλυσίδα «Βερόπουλος», η οποία όμως διεκόπη το 2016, όταν το δίκτυο της τελευταίας στην Ελλάδα πέρασε στον έλεγχο της Metro AEBE (συμφερόντων Παντελιάδη).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή